Öne Çıkanlar abd terörist terör örgütü son dakika açıklama

Feyzioğlu'dan Demirtaş'a soğuk duş!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye'de toplumsal barışın bir an önce sağlanması gerektiğini söyleyerek, "Eğer devlet yıkılırsa herkes altında kalır. Devletin yıkıldığı yerde bir gelecek olmaz, güvenlik olmaz, adalet olmaz" dedi.

"Devlet yıkılırsa herkes altında kalır"

Türkiye'nin 77 milyon vatandaşıyla kucaklaşmak zorunda olduğunu ifade eden Metin Feyzioğlu ülkede toplumsal barışın bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu şöyle devam etti:

"İki hususun önemle altını çizmek isteriz. Bunlardan birincisi eğer devlet yıkılırsa herkes altında kalır. Devletin yıkıldığı yerde bir gelecek olmaz, güvenlik olmaz, adalet olmaz. İkincisi de devleti ayakta tutmak için vazgeçilmez koşul adaletin mülkün temeli olduğu ilkesini hayata geçirmektir. Yani hukuk devleti ve demokrasi olabilmektir. Bu topraklarda hukukun üstünlüğünün sağlanması, demokrasinin tesis edilmesi Türkiye Cumhuriyetinin bekası ile geleceği ile ilgili bir husustur. Aksi takdirde dört bir yanımız ateş çemberi iken ve bu ateşler artık içeriye sıçramış evlerimizi yakmaya başlamışken, Türkiye birliğini, beraberliğini koruyamaz" dedi.

"PKK propangadasını desteklemenize bu millet prim vermez"

Kanlı terör örgütü PKK'yı romantize edinlerin de, "mütareke döneminin işgal altındaki İstanbul'unun sözde aydınlarını" hatırlattığını ifade eden Feyzioğlu, "PKK propagandasını, PKK eylemlerini örtülü ya da açık desteklemenize bu millet prim vermez" diye konuştu. Devleti yönetenlerin de hukuktan ayrılmaması gerektiğini ifade eden Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Zihinlerde açıklan hendekler o kadar kolay kapatılmaz"

"Dönüp devleti yönetenlere de şunu söylüyoruz; emniyet güçlerinin, güvenlik güçlerinin hukuka aykırı her hareketini önleyin. Hukuka aykırı hareketleri de mutlaka yaptırıma bağlayın. Aksi takdirde vatandaşları kucaklamak mümkün olmaz. Teröristle halkı birbirinden ayırmak lazımdır. Halkımız PKK'nın hendeklerinden, barikatlarından evlerini işgal etmesinden, kepenk kapattırmasından fevkalade rahatsızdır. O halde devletin de PKK'nın mağdur ettiği vatandaşı sarıp, sarmalama görevi vardır. Ana kucağından, yetişme çağındaki her çocuk orada terör ile şiddet ile karşılaşıyor. Bu çocukların travmasını önlemediğimiz, gidermediğimiz devletin sıcak kucağı ile sarıp sarmaladığımız takdirde okul yerine hendeklerde oynamaya göndermeye devam ettiğimiz taktirde, Türkiye belki bu hendekleri aşacak ama bundan hiçbir kuşkum yok, 10 sene sonraya çok daha büyük tehlikeler birikiyor. Hendeği kapatırız. Zihinlerde, yüreklerde açılan hendekler o kadar kolay kapatılmaz."

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının PKK'nın isteği bir sonuç olabileceğini söyleyen Metin Feyzioğlu, Akil İnsanlar oluşumunun da faydasız bir yapı olduğu savundu.

"Tahir Elçi tesadüfen vurulmuş olamaz"

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayının aydınlatılmasını isteyen Metin Feyzioğlu, "Tahir Elçi cinayeti esrarını korumaktadır. Ben ilk gün de söyledim. Bizim kanaatimiz Türkiye'de köprü olmaya çalışan ve sözleriyle PKK'nın hiç de hoşuna gitmeyen 'bu hendekler kapatılsın, eğitim hakkı çocuklarımızın engellenmesin, bu yol yol değildir' diyen köprü insan tesadüfen vurulmuş olamaz. Dolayısıyla mantık Tahir Elçi'nin Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmek istenen bir noktada kasten, hedef gözetilerek öldürüldüğünü bize söylüyor. Dolayısıyla kurşunun tesadüfen isabet ettiğini kim iddia ediyorsa bize çok çok sağlam delil göstermek zorundadır" dedi.

ESKİŞEHİR/DHA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.