Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Firari Fetö'cülere kötü haber! Mal varlıklarına el konulacak
Sözcü'de yer alan habere göre, Başta FETÖ davasından arananlar olmak üzere kaçak zanlıların mallarına el konulmasına ilişkin düzenleme TBMM'de kabul edildi. Artık mahkeme kararı olmadan da, kovuşturma aşamasında, kaçak sanıkların Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konabilecek. Düzenleme başta kaçak askerler olmak üzere Zekeriya Öz, Adil Öksüz, Ekrem Dumanlı, Ergun Babahan, Emre Uslu gibi isimleri de kapsıyor.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılan değişiklik uyarınca, kovuşturma aşamasındaki kaçak kişilere yönelik düzenleme ve yargılama usulü, soruşturma evresinde de uygulanacak. Kaçak sanığın cumhuriyet savcısına başvurmasını sağlamak amacıyla Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulabilecek ve gerektiğinde idaresi için kayyum atanacak.

Tasarının benimsenen bir başka maddesi ile de, askerler hakkında devletin güvenliğiyle ilgili verilen tutuklama kararlarının infazı sivil cezaevlerinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.