Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sea Pearl Ataköy manisa son dakika haber afrika

Florya Metin Oktay Tesislerinin giriş kapısına sıkaşarak ölen foto muhabiri davasında karar açıklandı


36 yaşındaki foto muhabiri Erkan Koyuncu  Galatasaray Spor Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri'nin giriş kapısına sıkışarak hayatını kaybetmişti. O davada karar açıklandı. Güvenlik görevlisi Fatih D.'nin taksirli olarak adam öldürme suçundan 2 yıl 1 ay olan hapis cezası 15 bin 100 TL para cezasına çevrildi. Detaylar haberimizde...



Karar duruşmasında sanık Fatih D., taksirle ölüme neden olduğu gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Hakim, günlüğü 20 TL olmak üzere cezayı 15 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi. Hakim son olarak sanığın sabıkasız oluşu, meydana gelen maddi zararın karşılanmış olması, mağdurun şikayetinden vazgeçmesini göz önüne alarak sanık hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

 

2 YIL 1 AYLIK HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLİP ERTELENDİ


Mahkeme, hükmün gerekçeli kararını da yazdı. Bilirkişi raporuna, tanıkların ifadelerine ve sanık güvenlik görevlisi Fatih D.'nin savunmasına yer verilen kararda, "Sanık Fatih D.'nin atılı suçu işlediği ve asli kusurla bir kişinin ölümüne neden olduğu dosya kapsamında anlaşılmaktadır" denildi. Sanığın kusur durumu, suçun ağırlığı, suçun işlenişindeki özelliği ve meydana gelen zararın ağırlığına dikkat çeken mahkeme, bu nedenle sanığı "Taksirle adam öldürme" suçunun alt sınırı olan 2 yıl yerine 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. İyi halden cezayı 2 yıl 1 aya indiren mahkeme, bu cezayı da 15 bin 100 TL adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, sanığın bu cezasını da 5 yıl süre ile erteledi.

 

5 TONLUK DEMİR KAPIYA SIKIŞARAK ÖLMÜŞTÜ


Galatasaray'ın 2 Ağustos 2014 günü Florya Metin Oktay tesislerinde yapılacak antrenmanı takip etmek için giden Sabah Gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu, 5 tonluk demirden yapılma kapıya sıkıştı. Kafasından ağır yaralanan Koyuncu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüle soruşturma sonucunda kapıyı kapatan güvenlik görevlisi Fatih D. hakkında "Taksirle adam öldürme" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.