Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Fotoğrafları ortaya çıktı! Paketleyip götüreceğiz

Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon  Komutanlığından 15 Temmuz darbe girişimine katılan, aralarında MAK (Muharebe  Arama Kurtarma) Tim Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın da olduğu 3 tim ile 2  helikopterin üsten ayrılışı ve yapılan hazırlıkların güvenlik kamerası  kayıtlarından elde edilen fotoğrafları, soruşturma dosyasında yer aldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi  kapsamında başlatılan soruşturmada, 15 Temmuz öncesi ve sonrası 3. Ana Jet Üs ve  Garnizon Komutanlığında yaşananlar detaylı şekilde incelendi.

Üsteki birçok askerin bilgi sahibi veya şüpheli olarak ifadesine  başvuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğünde, MAK timinde yer alan çok sayıda asker darbe gecesi yaşananları  anlattı.

Darbe girişimine katılanların 15 Temmuz günü üsten ayrılışı ve  yaptıkları hazırlıklar güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Üssün güvenlik  kamerası görüntüleri ve bu görüntülerden alınan fotoğraflar "delil" olarak  soruşturma dosyasına girdi.

MAK Tim Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar'ın, 21 kişiden oluşan 3 timle  darbe girişiminin olduğu cuma sabahı tam teçhizatla donatılan 6 resmi ve özel  araçla, "Hava Kuvvetleri Komutanı'nı korumaya gidiyoruz" diyerek kentten  ayrıldığı fotoğraflarda görülüyor.

Fotoğraflara, yakıt ikmali yapılan Cougar tipi iki helikoptere  mühimmatların yüklenmesi ve üstten ayrılması yansıdı.

ASKERLERİN İFADESİ

Darbe girişiminde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve  beraberindeki komutanları rehin alan askerlerden Konya 3. Ana Jet Üs  Komutanlığında görevli Astsubay Oğuz Haksal, ifadesinde şunları söylemişti:

"İstanbul'a gidip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve  beraberindeki komutanları koruyacağımız söylendi. Telefonları kapatıp, SIM  kartları da çıkarttık. İki helikoptere bindik. Helikopter Moda Deniz Kulübü'nün  otoparkına iniş yaptık. İçeride Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal, Muharip  Kuvvet Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, üs komutanı Tümgeneral Haluk Şahar ve  isimlerini bilmediğim yaklaşık 10-15 kişi vardı. Orgeneral Ünal, ayağa kalkarak  'kelepçe takmanıza gerek yok' dedi ve odadan çıktılar. Bana yukarıda bekleyerek  helikoptere bineceğim söylendi. Bu arada içeride bulunan üniformalı personel,  masada oturanlara kelepçe takmaya başlamıştı. Kelepçe takılan 7-8 komutan  helikoptere bindirildi. Helikopterler silahlanmış vaziyetteydi. Bu silahlar  pencereye takılan silahlardı. Helikoptere bindik. Nereye gideceğimiz bize  söylenmedi. Kalkış yaparak yarım saat civarında İstanbul semalarında dolaştık.  Yeşilköy Havaalanı'nın askeri bölümüne iniş yaptık. Diğer helikopter de iniş  yaptı. Her ikisi de yakıt aldı. Yeniden havalandıktan sonra iki helikopter de  Hava Harp Okuluna iniş yaptı. Bulunduğumuz helikopterdeki kelepçeli komutanlar  öğrencilerin olduğu binaya götürüldü."

"PAKETLEYİP ANKARA'YA GÖTÜRECEĞİMİZİ SÖYLEDİ"

3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. Filo'da görevli bir pilot o gün 505  kuyruk numaralı Caugar helikopterle herhangi bir uçuş izin belgesi olmadığını  belirterek, şu bilgileri vermişti:

"Dikkatimi çeken sağ tarafta kapı makinelisinin takılı olmasıydı. Daha  sonra helikopterde fastdrop tabir edilen hızlı indirme halatının takılı olduğunu  öğrenmiş oldum. Gizli görev olduğu için helikopterdeki silahtan şüphelenmedim.  Bizim dışımızda 2. Caugar helikopterin de uçuşa hazır olduğunu gördüm. Yalova  Hava Meydanına geldik. Buraya saat 20.30 sıralarında iniş yaptık. Kurmay Yarbay  Kenan Comart, bize görev brifingi yapılacağını, helikopter pistine geçmemizi  söyledi. Piste niçin geldiğimizi soran Yalova Hava Meydanı hat personeline Kenan  Comart, 'kalp nakli' şeklinde cevap verdi. Comart, 'Bu gece çok önemli bir görev  yapacağız' şeklinde söyledi. Devamında İstanbul'da düğün olduğunu, kuvvet  komutanlarının ve paşaların bu düğünde olduğunu, kuvvet komutanları olan paşaları  bu düğünden silah zoruyla alıp, ağızlarını bantlayıp, paketleyip Ankara'ya  götüreceğimizi söyledi. Gittiğimiz yerde bize yardımcı olacak ekibin olduğunu,  çok fazla zorluk çıkmayacağını, Fenerbahçe ve Maltepe Orduevine ineceğimizi,  takiben İstanbul'daki Hava Harp Okulundan 'Karakuş' isimli komutanı alacağımızı  bildirdi."

Tek MAK personeli olan Ömer Vurgun'a düğündeki komutanların alınması  sırasında direniş olursa silah kullanma yetkisinin bulunduğunun söylendiğini  aktaran pilot, "Bu sırada Mehmet Fatih Özkan'ın elinde uçuş koordinatları ve  gerçekleştirilecek operasyon planı bulunuyordu. Elinden uçan kağıt kendisine  getirilen Özkan, 'Her şey bu kağıtta yazılı' diyerek güldü. Brifing sırasında  Kenan Comart, operasyonun gece sabaha doğru 02.00-02.30 sıralarında olacağını  söyledi." ifadelerini kullanmıştı.


AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.