Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

'Füzeli geçiş'te yeni gelişme: Rus Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı
Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füzeyle talim yapmasıyla ilgili Ankara harekete geçti. Rus Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırak izahat istendi. Saat 16.00 gibi bakanlığa gelen büyükelçi saat 16.50 gibi bakanlıktan ayrıldı. Büyükelçi izahatin ardından Türkiye'nin rahatsızlığı ile ilgili uyarıldı.

Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'un geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında, gemideki bir askerin omzunda füze taşıdığının ortaya çıkmasının yankıları sürüyor. Olayın ardından bugün Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Saat 16.00 gibi bakanlığa gelen büyükelçi saat 16.50 gibi bakanlıktan ayrıldı. Bakanlıkta yaklaşık 50 dakika süren görüşmede büyükelçiye Rusya'nın son dönemde sergilediği tutumlar konusunda Türkiye'nin rahatsızlığı iletildi.

Bakanlığa geldi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, hafta sonu İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füzeyle görüntülenmesiyle ilgili çağrıldığı Dışişleri Bakanlığına geldi. Büyükelçi 50 dakika kaldığı bakanlıktan saat 16.50 gibi ayrıldı.

Boğaz'dan füzeyle geçen asker konuşulacak

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İlişkiler Denizcilik-Havacılık-Hudutlar Genel Müdürü Burak Özügergin'in, Karlov ile İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füzeyle görüntülenmesi konusunu görüşüldüğü öğrenildi.

Dışişleri Bakanı 'provokasyon' olarak nitelemişti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan durumu "provokasyon" olarak nitelemişti. Bu olayın bu süreçte meydana gelmesinin tesadüf olmadığına inandığını söyleyen Çavuşoğlu, Rusya'nın bu tutumdan vazgeçmesi gerektiğini vurgulamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.