Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Gabriel: Türkiye bize ülkeye giriş yasağı koydu

Alman Federal Meclisi üyelerinden oluşan bir heyetin Türkiye'ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Almanya Dışişleri BakanıSigmar Gabriel, Türkiye'nin Alman vekillere "ülkeye giriş yasağı" uyguladığını iddia etti.

"ÇOK CİDDİ BİR GELİŞME"

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Gabriel Çin'in başkenti Pekin'de bugün yaptığı açıklamada, Alman vekillerin Türkiye ziyaretinin iptalini "çok ciddi bir gelişme" olarak nitelendirerek, bundan sonraki diyaloğun kolay olmayacağını söyledi.

DÜN ANİ BİR KARARLA İPTAL EDİLMİŞTİ

Federal Alman Meclis Başkan Yardımcısı "Gezici" Claudia Roth'un başkanlığındaki bir heyetin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Ankara, Diyarbakır ve İstanbul'da siyasetçiler, çeşitli kurumların yetkilileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile görüşmeler yapması planlanıyordu.

Heyette Yeşiller partili Roth'un yanı sıra Alman Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Matthias Zimmer, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grubu Dış Politika Sözcüsü Niels Annen ve Yeşiller grubu Mülteci Politikaları Sözcüsü Luise Amtsberg yer alıyordu. Ancak ziyaret ani bir kararla iptal edildi.

ROTH: TÜRKİYE BİZE KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Federal Meclis Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi Milletvekili Claudia Roth ise, liderliğindeki heyetin 25-28 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesi üzerine, Türk hükümetinin heyeti ne meclise ne de güvenlik personeline erişim sağlanamayacağı konusunda bilgilendirdiğini söyledi. Roth, "Türkiye bize kırmızı kart gösterdi" dedi.

Roth, "Dün Türk hükümetinin en üst düzey seviyesinden Alman milletvekilllerinin Türkiye'de siyasi görüşmeler gerçekleştirmesinin uygun olmadığını düşündüğünü öğrendik. Bu fiili bir şekilde siyasi diyalogun reddedilmesidir. Bu Alman hükümetine gösterilmiş bir kırmızı karttır" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şükrü Güney 7 yıl önce

Avrupa ülkeleri Türkiye den gelen bakanlara ve millet vekillerine ülkelerine giriş izni vermezken gayet normal, Türkiye aynı prosedürü uyguladığında diktatörlük le suçlanması, bana kalırsa "ben konuşurken sen sus anlamına geliyor" kaldıki fetöcülere pkk lılara kucak açan Avrupa, savaştan kaçan yoksul halkın zimmet eşyalarını alıp tel örgüleri ardında yağmur ve soğukta ölmelerine göz yumacak kadar aşağılık bir demokrasiye sahip olan bir Avrupa birliğini kimsenin kınamasına izin verilmiyor.
Dahası okuyucularımızın yorumuna bırakıyorum.
Saygılarımla

Avatar
Şamil 7 yıl önce

Gelecek pkk lılarla görüşecekler şerefsizler

Avatar
İhsan 7 yıl önce

Kesinlikle sokmayın ve incirlikten de bir an önce gitmelerini sağlayın. Çünkü onlar ingilize, ABD ye köpeklik yapmak için uğraşan zavallılar ama çok da tehlikeliler. Düşmanın her türlüsü tehlikelidir. Bunlar bizim açıkça düşmanımız artık.