Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Giresun'daki helikopter kazasının ayrıntıları
Giresun’da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası’na düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralanırken, askeri kaynaklardan alınan bilgiler kaza sırasındaki ayrıntılara ışık tuttu.

PİLOT HELALLİK İSTEDİ


Buna göre pilot düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot ‘Helallik’ istedi.

YAKITI TAHLİYE ETTİ
Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi.

AĞAÇLARI HAMAK OLARAK KULLANDI


Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde “Ağaçları hamak olarak kullanmak” yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti.

KESİN RAPOR 3 AY SONRA BELLİ OLACAK
Olaydan sonra Erzincan ve Malatya’dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekip bugün bölgede inceleme yapacak. Ekibin ön raporları bir ay içerisinde, kesin raporu 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.