Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ile karşılayacak Göktürk-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle fırlatılan Göktürk-1 uydusu, terörle mücadelede TSK'nın uzaydaki gözü olacak.

GÖKTÜRK-1 GÖSTERECEK, TSK VURACAK

Göktürk-1, Türkiye üzerinden her geçişinde dünyanın çeşitli bölgelerinden aldığı fotoğraf ve görüntüleri, TSK'ya aktaracak. TSK elde ettiği verilerle terör örgütlerine karşı verdiği mücadelede önemli bir gelişme kaydedecek.

YARIM METREYE KADAR NET GÖRÜNTÜ

Dünyadaki benzerlerine göre oldukça yüksek çözünürlükte görüntüler aktaracak uydu, yarım metreye kadar görüntü verecek.

HANGİ ALANLARDA KULLANILABİLİR

Göktürk-1, kamu kurum ve kuruluşları için çevre ve yapılaşmanın izlenmesi, tarımsal rekolte tespiti, belediyecilik uygulamaları, sınır kontrolü, kadastro faaliyetleri gibi birçok alanda uzaktan algılama görevleri yapılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.