Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Gölge CIA’den gündem olacak Türkiye iddiası!
Türkiye ile Rusya arasında krizin etkilerini azaltmak, siyasi ilişkileri onarmak ve tarafları barıştırmak için ABD’nin devreye girdiği iddia edildi. Bu haber, Pentagon’a yakınlığı ile bilinen ve sık sık “gölge CIA” diye anılan strateji kuruluşu Stratfor’dan geldi. Bu amaçla ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın devrede olduğu haber veriliyor. 

Türkrus.com sitesinin Russia Today’den aktardığı haber analize göre, Avrupa turu kapsamında Nuland’ın hafta sonunda Rusya’nın Baltık kıyısındaki şehri Kaliningrad’ta Putin’in dış politika danışmanlarından Vladislav Surkov ile görüştüğü vurgulandı. Surkov, başbakan yardımcılığı görevinden ayrıldıktan sonra Kremlin'de başkanın yardımcısı olarak çalışmaya başlamış etkin bir isim.

“TÜRKİYE İLE DİYALOGA GERİ DÖNEBİLİR”

Nuland ise, Avrupa ve Avrasya konularından sorumlu ABD Dışişleri bakan yardımcısı olarak devrede. Basına kapalı olarak 4 saat süren görüşmede Türkiye-Rusya krizinin de ele alındığı belirtildi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, konuyu Kremlin temsilcisi Surkov ile ele aldıktan sonra, hafta sonunda geleceği Ankara’da Türk hükümet yetkilileri ile görüşmeyi planlıyor. 

Analizde, bu görüşmelerin, Türkiye ile Rusya’yı yeniden görüşme masasına döndürebilmek için arabuluculuk amacı taşıyacağı vurgusu yapıldı. Yazıda, “Eğer Moskova gergin ilişkilerin Ankara’yı daha fazla NATO’daki müttefiklerine ittiğini düşünüyorsa, Suriye’de bir uzlaşmaya vararak Türkiye ile diyaloga geri dönebilir” yorumu yapıldı. 

Strafor’a göre ABD yönetimi, İran ile sağlanan nükleer anlaşmanın ardından enerjisini IŞİD sorununa yöneltti. Bu çerçevede Washington, Suriye krizinin çözümü yolunda Rusya ile Türkiye’yi ortak bir anlayış etrafında buluşturabilmek için harekete geçti. Böyle bir dönemde Ankara-Moskova ilişkilerinin bozulmasını Washington’un istemediği ve arabuluculuk için çaba harcadığı iddia ediliyor. Hedef, “IŞİD’i birlikte bitirmek” olarak özetleniyor. Ancak Stratfor uzmanları, Rusya’nın Suriye’de eli güçlendiği için stratejik açıdan bunun kolay olmadığını vurguluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.