Öne Çıkanlar ışid türkiye DAEŞ erdoğan Ahmet Yesevi Derneği

Gül'den flaş Boydak açıklaması! Umarım rencide...
Abdullah Gül, Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasını değerlendirirken, “Umarım daha fazla rencide edilmezler” dedi.

Abdullah Gül, cuma namazını Sarıyer Orman Bölge Müdürlüğü içinde bulunan Fatih Ormanı Camii'nde kıldı.

CUMA ÇIKIŞI AÇIKLAMA

Abdullah Gül, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

UMARIM DAHA FAZLA RENCİDE EDİLMEZLER

Gül, paralel yapı iddiaları kapsamında Kayseri’de Boydak Holding yapılan operasyonu ve 4 üst düzey yöneticinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruya, “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” yanıtını verdi.

BOYDAK AİLESİNİN KÖKENLERİ HACI BOYDAK KİMDİR?

Hacı Boydak aile kökenlerini verdiği bir röportajda şöyle anlatıyor;

-Bizim atalarımız Oğuz Türklerinden Kayı Boyu'ndan gelmiş. Haca gittikten sonra Kayseri'ye yerleşmişler. Köyün adı da Hacılar olmuş. Artık ilçe oldu, ekonomik açıdan çok gelişmiş, işsizlik oranı sıfır. Babam doğramacıydı. Başta koltuk, kanepe, çeyiz sandığı gibi mobilyalar üretiyorduk, sonra çelik ürünler de girdi devreye. Adımız hep İstikbal'di. Babamla amcam, doğramacılık yaparken, mobilya işini öğrenmek için bir usta alıyorlar, bizimkiler dükkâna isim bulamayınca o usta "İstikbal" olsun diyor. "Neden" diye sorunca, "Sizin istikbaliniz çok parlak, çok çalışkansınız iyi yerlere geleceksiniz" diye cevap veriyor. 

Boydak Holding'e cemaat operasyonu sahibi gözaltında

ABDULLAH GÜL İLE HACI BOYDAK MAHALLE ARKADAŞI

Hacı Boydak ismi Cemaatle olduğu kadar Abdullah Gül ile de gündeme geldi. Boydaklar ile Gül'ler ailecek görüşüyorlar. Aralarındaki ilişkiyi Hacı Boydak şu sözlerle aktarıyor;

-"Aynı mahallenin çocuklarıyız. Milletvekili olduğu zamanlarda tanıştık. Abdullah Bey'in anne babasıyla, benim annem babam Hac arkadaşıdır. Görüşmelerimiz o şekilde. "

HACI BOYDAK FETHULLAH GÜLEN İLİŞKİSİ

Hacı Boydak 2011 yılında verdiği ilişkide Fethullah Güleh ile olan yakınlığını açıkça dile getiriyor. ABD'ye gidip Gülen'in elini öptüğünü söyleyen Hacı Boydak şunları söylüyor;

-"3-4 yılda bir Amerika'ya giderim, elini öper hayır duasını alırım. Gurur duyuyoruz onunla. Çok güzel hizmetleri var ülkemize. İnşallah önümüzdeki yıllarda memleketimize dönmesini istiyoruz."

CEMAAT AK PARTİ KAVGASINDA HANGİ TARAFTA YER ALDI?

AK Parti ile Cemaat savaşında ve 17-25 Aralık girişiminde Boydak ailesi tarafını seçmiş gibi görünüyordu. Boydak Holdingin CEO'su Mustafa Boydak verdiği röportajda şunları söylüyordu;

-"Yasal dayanak dahi olmadan yapılan dinlemeler tasvip edilemez. 25 Aralık’la ilgili de şunu söyleyeyim: Ben Mustafa Latif Topbaş’a kendimden daha fazla güvenirim. Ona ithamlar çok garibime gitti. Gezi olayları ardından gelen 17-25 Aralık operasyonları ülkeye kaybettirdi.

Röportajda 'Cemaatle elişkiniz yok mu?' sorusuna Mustafa Boydak şu yanıtı veriyordu;

-"Bugüne kadar benim ne dini ne de siyasi bir açıklamam oldu. Gezi’de hiçbir siyasi twit atmadım. Bizi taraf gibi göstermek için algı yarattılar. Ben ekonomi dışında din, iman, siyaset açıklaması yapmam. Siyaset yapacaksam istifa ederim. Gizli kapaklı şeyler benim elbiseme sığmaz.

BOYDAK AİLESİNİN GÜLEN CEMAATİ AÇIKLAMASI

Boydak ailesi en son geçen yıl Cemaatle ilişkileri olduğu gerekçesiyle operasyona maruz kaldılar. O olayın ardından Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan ‘holding adına bir cemaat’ açıklaması yayınlamıştı. 

Cemaat ile ipleri koparma manifestosu olarak nitelenen o açıklamada şöyle denilmişti;-“Boydak Holding ve bağlı şirketlerin tamamı T.C. devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır. Devletimizin ve Hükümetlerin destekleriyle bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı tempoda azim ve kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Devlet mekanizması dışında herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Tüm mensuplarımız ve yöneticilerimiz grubumuzun kurumsal duruşuna saygı duymakta, vargücü ile başarıya endeksli herkes çalışmaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.