Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

Gülen'in el yazısından Hablemitoğlu çıktı
 Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç'in yönettiği ve 6 ilde 52 kişinin gözaltına alındığı FETÖ operasyonunda el konulan hard disklerin incelemeleri sürüyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un odasında ele konulan ve MHP milletvekillerine kurulan kaset kumpasının ham görüntüleri ele geçirilen hard disklerde ve bilgisayarlarda yapılan incelemelerde 18 Aralık 2002'de evinin önünde uğradığı suikast sonucu ölen Necip Hablemitoğlu ile ilgili de bir ayrıntıya ulaşıldı. İncelemelerde Fetullah Gülen'in "Hablemitoğlu hizmetin düşmanıydı. Kanal kanal gezip aleyhimizde konuşuyordu" şeklindeki el yazısı talimatı bulundu. Gülen'in örgüt üyelerine Bank Asya çalışanlarıyla ilgili, "Bizden değilse atın. Ancak aralarında bilgi ve donanımlı olanlar var ise değerlendirin. Zamanı gelince onları da atarsınız" yazılı talimatları da ele geçirildi. Hard disklerde, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı koltuğundan eden kasetlerin ham görüntülerinin de olduğu öne sürüldü. Şifreleri tam olarak çözülemediği için detaylı inceleme yapılamayan hard diskler, Ankara'dan gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı uzmanlarınca inceleniyor. Ele geçirilen belgelerle, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye Birimi İşletme Müdürlüğü Saymanı Yasemin Polat'ın da bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasına yol açan 12 milyon liralık yolsuzluk olayının da FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıkarıldı. MASAK'ın kayıtlarına giren bu operasyonun FETÖ'ye para aktarmak amacıyla yapıldığı ve paraların İstanbul adresli 4 hayali şirkete havale edildiği belirlendi.

KİLİT İSİM DEMİRHAN

ABD dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan FETÖ'nün Isparta eski il imamı olan eski Altınbaşak Eğitim Kurumları Genel Müdürü Osman Demirhan geçen yıl Ege sorumlusu olarak görevlendirildi. "İrşad İmamı" olarak çalıştığı, toplanan paraları Pensilvanya'ya götürdüğü belirlendi. Operasyon Demirhan'ın ABD'den uçağa binmesinin ardından başladı.
Eski müdürle rektörün yolu Isparta'da kesişti

Eski müdürle rektörün yolu Isparta'da kesişti

Polis koleji ve akademisini bitirip, Gülen'in talimatıyla emniyet istihbarata giren Hasan İbicioğlu, Diyarbakır'da komiserken 1997'de akademik hayata geçti. FETÖ'nün Arnavutluk'taki üniversitesi EPOKA'da rektör yardımcılığı yaptı. Ardından SDÜ Rektörlüğüne getirildi. Halil Karakoç'un başkanlığında yüksek maaşlarla işe aldığı 35 kişiye hacker'lık eğitimi dahi verdi. Üniversite bünyesinde veri elde edip, montajlayarak, örgüt amaçları doğrultusunda yaymaya başladı. İbicioğlu'nun polislikten tanıdığı Ahmet Zeki Gürkan 2010'da Isparta Emniyet Müdürü olarak atandı. 2012'de Adana Emniyet Müdürü olan Gürkan, MİT TIR'larını durdurup arama yapmış ve görüntüleri medyaya dağıtmıştı.

Profesörler tutuklandı

Gözaltına alınan şüphelilerden Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, Doç. Dr. Murat Ceyhan, Süleyman Solmaz, Yard. Doç. Dr. Cabir Doğan, Prof. Dr. Murat Hüseyin Yarıktaş, Mehmet Deniz Çalışkan, Şükrü Demirağ, Doç. Dr. Mahmut Yener, Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, Mehmet Yılmaz Türk çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Savcının tutuklanmalarını istediği 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dün tutuklanan 5 kişi ile birlikte tutuklanan sayısı 15'e yükseldi. Öte yandan Nevşehir'de yapılan FETÖ operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı

Tansiyonu ölçen rektör yardımcısı

ABD'ye kaçtığı belirlenen dönemin SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer'in ise televizyonlardaki görüntülerde Fetullah Gülen'in tansiyonunu ölçen kişi olduğu belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.