Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Gülen'in iade dosyası ABD'ye gönderildi

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iade dosyalarının Adalet Bakanlığı tarafından hem İçişleri Bakanlığı hem Dış İşleri Bakanlığı araçılığıyla ABD’nin ilgili ve yetkili makamlarına iletildiğini aktararak şunları söyledi:

"4 AYRI DOSYADAN İADESİ ABD'DEN İSTENDİ"

“Devam eden soruşturmalar vardı. O dosyalarda iade talepleri var. Onlarlar ilgili hazırlıklar Adalet Bakanlığı tarafından tamamlandı. Bugün itibariyle Başbakanımızın da ifade ettiği gibi 4 ayrı dosyadan iadesi ABD’den istenmiştir. Dosyamız Adalet Bakanlığı'ndan ABD’ye iletilmek üzere hem İçişleri Bakanlığı'na hem de Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmiştir. Elektronik ortamda doğrudan ABD’nin ilgili ve yetkili makamlarına ve Amerikan Adalet Bakanlığı'na da iletilmiştir. Biz ABD’den bu dosyalarla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra Fetullah Gülen’nin Türkiye’ye iadesi beklediğimizi ifade etmek isterim.

AYRICA YAKALANMASI VE TUTUKLANMASINI DA TALEP ETTİK

Kendisinden ayrıca Fetullah Gülen’in bu iade talebiyle birlikte yakalanması, geçici yakalanması ve tutuklanmasını da ABD’den talep ettik. Delile ispata hacet yok. Yani şu anda güneş bizi nasıl yaktıysa darbede o kadar yaktı ve herkes bunu gördü bu darbe teşebbüsünü Fetullah Gülen’in emir komuta zincir altında olan esasında paralel Fetullah Gülen ordusu tarafından yapıldığı konusunda Türkiye’de AK Parti görüşünü benimseyen benimsemeyen herhangi bir vatandaşımızda en ufak bir şüphe yok.

İSTEMEDİKLERİ KADAR DELİLDE KONACAK

TSK içerisinde Vatanını seven, Hükümetini seven, Anayasasına hükümetine bağlı olan komutanlarımız askerlerimiz onlar açısından da bir şüphe yok, hiç kimse açısından da bir şüphe yok. Yani bu kalkışmayı yapanlar öncülük edenler. Bunun içerisinde olanlara tümüyle baktığınız zaman devletin elindeki bilgilerde çok net yüzdeyüz örtüşüyor. O nedenle çok açık bütün bilgiler, deliller Fetullah Gülen’in talimatı ve onun istemesi üzerine Fetullahçı Terör Örgütü üyelerince bu işin organize edildiği ve bu kalkışmaya teşebbüs edildiği tartışmadan varestedir. Bu laflar eskilerin deyimiyle laf-ı güzafla bir çarpıtmadır, saptırmadır, delil karartma çabasıdır. Bunlar zaten şu ana kadar ortaya çıkan delillerle ispat edilecektir, ifadeler çok açık bunların önüne başbakanımızın ifade ettiği gibi istemedikleri kadar delilde konacaktır.

ÇOK SAYIDA DELİLE ULAŞILMIŞ DURUMDA

Atanan sıkı yönetim komutanları, askeri mahkemelere yapılan atamalar, bazı bürokrasideki yerlere yapılan atamalara dair listeler, bunların yazışmaları pek çoğu şu anda aramalarda elde edilen deliller var bunların analizinden çok çok daha fazla bu işin gerçek yüzünü ortaya çıkaran bilgi belgeye mutlaka ulaşılacaktır. Şu anda çok sayıda çok delille ulaşılmış durumdadır"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İLHAN D. 8 yıl önce

HALA BU YAPININ MASUM OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER İÇİN YAKALANANLARDAN TV LERDE İTİRAF ETTİRİLMELİ

Avatar
Mustafa yıldırım 8 yıl önce

Amerikan yetmezmiş bu kadar delif. Ama işlerine gelmez

Avatar
YILMAZ TÜRK 8 yıl önce

ABD FETÖ nün cesedini verir ancak.