Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Gülen'in MHP'deki adayı Akşener mi?

MHP'deki liderlik tartışması Pensilvanya'yu uzandı. Bahçeli'nin, "Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan isimlerden biri Fethullah Gülen cemaatinin MHP'de görevlindirdiği bir figür" dedi, Gülen'den açıklama gecikmedi. Gülen, Bahçeli'nin iddiasını Avukatı Nurullah aracılığıyla yaptığı açıklamayla yalanladı.

Bahçeli Akşener'i mi kastetti?

Bahçeli'nin "Cemaat MHP'de Genel Başkan adayı görevlendirdi" iddiası üzerine gözler liderlik yarışına giren isimlere çevrildi. Bahçeli'nin Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener'den hangisini kastettiği tartışılırken Ankara kulislerinde o ismin Meral Akşener olduğu iddiaları dolaşıma sokuldu. Bu tartışma sürerken Fethullah Gülen'in yalanlaması geldi.

Fethullah Gülen Bahçeli'yi yalanladı

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Albayrak, “Bu iddia doğru olmayıp, MHP’nin kendi iç meselesi olan Genel Başkanlık adaylığı konusuyla müvekkilim sayın Gülen’in doğrudan ya da dolaylı hiçbir ilgisi yoktur.” dedi.

Gülen: İddia gerçek dışı, Bahçeli açıklamasını düzeltsin

Albayrak tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Sayın Devlet Bahçeli tarafından 1 Aralık 2015 tarihli grup toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, ‘Genel Başkanlığa aday olan birisi, Gülen hareketinin MHP’de görevlendirme girişimidir’ şeklinde bir değerlendirmede bulunulmuştur. Bu iddia doğru olmayıp, MHP’nin kendi iç meselesi olan Genel Başkanlık adaylığı konusuyla müvekkilim Sayın Gülen’in doğrudan ya da dolaylı hiçbir ilgisi yoktur. Sayın Gülen ya da Gülen adına hareket eden hiç kimse MHP’de ya da başka bir partide görevlendirme amacıyla hareket etmemiştir. Haksız ve mesnetsiz bu değerlendirmenin düzeltilmesini temenni ediyoruz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.