Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'dan havanlı saldırı!

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na saldırı düzenlendiği ifade edildi. Yapılan açıklamada toplam 7 hava saldırısının düzenlendiği bildirilirken, bunlardan 3'ünün askeri birliğe, diğerlerininse 4 mahalleye düştüğü bildirildi.

İşte Hakkari Valiliği'nden yapılan son dakika açıklaması;

"Saldırıda 3 havan mermisi Şehit Piyade Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası'na, diğer 4 havan mermisi ise Dize, Yeşildere, Kışla ve Orman mahallelerine düşmüştür. Havan saldırılarına eş zamanlı olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca Yüksekova ilçemizin farklı noktalarından askeri kışlaya ağır makineli silahlarla saldırı düzenlenmiş olup, saldırılara güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir."

Valilikten yapılan açıklamada ayrıca bazı internet sitelerinde "top atışı sonucu bir evin çatısının tahrip edildiği" yönündeki iddiaların da asılsız olduğu vurgulanarak, "Çeşitli görsel ve yerel internet medyasında çıkan 'top atışı sonucu bir evin çatısının tahrip olduğuna' yönelik çıkan haberler ise tamamen asılsız olup, yapılan incelemeler neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan havan saldırısı sonucu çatıda hasar oluştuğu değerlendirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.