Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı

Halep'te tahliye konvoyuna saldırı

Halep'te yaralıların konvoyuna İranlı milisler tarafından ateş açıldı, ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

YARALILARI TAŞIYAN KONVOY HAREKET ETTİ

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, hastaları taşıyan ilk konvoyun Halep'in kuşatma altındaki doğu mahallelerinden kentin batısına hareket ettiğini bildirdi. 

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı üzerine, Suriyeli muhaliflerin tahliyesine Rus askerlerinin öncülük etmeye hazırlandığını açıkladı. Açıklamada, Suriyeli yetkililerin, İdlib'e tahliye edilecek muhaliflerin ve ailelerinin güvenliği için garanti verdiği belirtildi.




Muhaliflerin ve ailelerinin bindirileceği 20 otobüsün, Rus İHA'larınca izleneceği ifade edildi. Açılan insani koridordan ilerleyecek olan konvoya 10 da ambulans eşlik edecek. Ancak konvoy şimdilik geri döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.