Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Hande Fırat ifadeye çağrıldı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 25 Şubat'ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan ''Karargah rahatsız'' başlıklı haberdeki karargahın "cunta yapılanması" olabileceği değerlendirilerek, yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Hürriyet gazetesinin 25 Şubat 2017 tarihli baskısının birinci sayfasında yer alan ''Karargah rahatsız'' haberiyle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sağlam dilekçesinde ''Karargah rahatsız'' başlığıyla yayımlanan haberde ''askeri kaynaklar'' olarak tanımlanan cunta yapılanması üyelerinden şikayetçi oldu.


 

Gazetedeki haberin, 7 hususta Genelkurmay Karargahında rahatsızlık yaşandığına yönelik ve kaynağının gazetenin Ankara Temsilcisi Hande Fırat olduğu belirtilen dilekçede, ''Tarihin hemen her döneminde gelişmenin ve yenileşmenin önünde büyük bir engel teşkil eden cunta yapılanmalarının Osmanlı Devleti'ni ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ne kadar büyük sıkıntılara soktuğu herkesin malumudur.'' denildi.

SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİ

''Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasının sebep olduğu yıkıcı tahribatlar ortada iken Hürriyet gazetesinin haberine konu olan olay bu türden cunta yapılanmalarının ordu içerisinde halen etkin ve faal olduğunu ortaya koymaktadır. Fetullah Gülen denilen terör örgütü liderinin emir ve talimatlarıyla 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'yi kan gölüne çeviren asker kılıklı vatan hainleri başarılı olmaları durumunda, ülkeyi dış güçlere peşkeş çekeceklerdi, kendilerinden olmayan kim varsa ortadan kaldıracaklardı.'' Haberin, Türkiye'nin birçok terör örgütüyle yurt içinde ve yurt dışında mücadele ettiği bir dönemde ve daha da önemlisi 16 Nisan'daki halk oylaması öncesinde hem hükümeti hem de referandum sürecini etkilemeye yönelik çok önemli bir muhtıra niteliği taşıdığı kaydedilen dilekçede, askeri kaynaklar olarak tanımlanan cunta yapılanması üyelerinin tespit edilerek, ''Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçundan cezalandırılmaları istendi.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Sağlam'ın dilekçesini işleme koyan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, ''25 Şubat 2017 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan 'karargah rahatsız' başlıklı haber içeriğinde bahsedilen karargahın hükümetin icraatlarını önlemeye yönelik bir cunta yapılanması olabileceği izlenimi edinildiğinden ve bu hususta bir şikayet dilekçesi verilmesi de nazara alınarak konu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.'' denildi.

HANDE FIRAT İFADEYE ÇAĞRILDI

Öte yandan haberi yapan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat da ifade vermek için çağrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.