Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Hasan Cemal Bahoz Erdal için ağıt yaktı

Gazetecilik yapmak üzere Kandil Dağı'na çıkan, aradan geçen zaman içinde PKK'nın üst düzey yöneticileriyle dostluk kuran Hasan Cemal, Bahoz Erdal kod adlı teröristin öldürülmesi üzerine oldukça duygusal bir yazı kaleme aldı.

Bir haber kaynağını kaybetmekten çok, dostunu kaybetmenin verdiği acıyla "Vicdanım kanıyor" gibi cümlelerle yazısını süsleyen Cemal, özellikle Bahoz Erdal'ya Kandil'de geçirdiği 2 günü unutamadığını da sözlerine ekledi.

Kandil Dağı ve çevresi ile Türkiye içi ve dışında PKK kanadından birçok haber kaynağına sahip olan Hasan Cemal, Bahoz Erdal'ın öldürülmesini doğrulatmış olacak ki ölen teröristin arkasından yazdığı yazı bir köşe yazısından çok bir romanın giriş cümlelerine benziyor.

İşte o yazıdaki bazı duygusal satırlar:

HAYAT ACIMASIZDIR

Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin’le üç yıl önce, dağda iki gün geçirmiştim. Bizim meslek biraz da böyledir. Devlete silah çekmiş, yıllardır dağda yaşayan bir gerilla lideriyle bir gün konuşursun, sonra yine bir gün cennet gibi maviliklerde onun ölüm haberine yakalanırsın. Hayat acımasızdır, adaletsizdir.

ADALETSİZLİĞİ DERİNDEN HİSSEDİYORUM

Gazeteci olarak bu acımasızlığı, bu adaletsizliği şu yaşadığımız anababa zamanlarında daha derinden hissediyorum. Kan ve gözyaşı durmuyor. Her gün asker polis ölümleri... Her gün gerilla ölümleri... Her gün ağlayan analar... Öylesine büyük acılar ki.

VİCDANIM KANIYOR

Cennet gibi yerlerde tatil yapmak içimden gelmiyor, çünkü cehennem gibi yerler aklımdan çıkmıyor, gözümün önünden gitmiyor. Vicdanım kanıyor. Acılar dallanıp budaklanırken, memleket kanlı bir dipsiz kuyuya çekilirken, maviliklerde tatil yapmak bazen vicdan azabı olabiliyor. Bir gazeteci olarak son yıllarda bu duyguya sık sık kapılıyorum"

KİMİSİ ÖMÜR BOYU YAŞARKEN, KİMİSİ MÜCADELE EDİYOR

Kimileri bu hoyratlıkla ömür boyu yaşayıp gidiyor. Bu hoyratlıkla kimi elde silah, kimi elde kalem mücadele ediyor. Ama ‘filmin sonu’ nu görmek mümkün olabiliyor mu?

FEHMAN HÜSEYİN'LE DAĞDA 2 GÜN

Ege’nin maviliklerinde seyir halindeyken, Fehman Hüseyin haberi cep telefonuma düştüğünde bir film şeridi gibi bir dolu şey gözümün önünden geçti gitti. Hem mesleğimi düşündüm, hem de Fehman Hüseyin’le dağda geçirdiğim o iki gün aklıma takıldı.

PKK'NIN GENELKURMAY BAŞKANI'YDI

Kürtçede kasırga, fırtına anlamına gelen Bahoz, 23 yıldır dağdaydı ve 45 yaşındaydı. Şam Üniversitesi’nde tıp okumuş, Beşşar Esad’la aynı dönemde... Murat Karayılan’dan sonra PKK silahlı güçlerinin, yani HPG’nin Genelkurmay Başkanlığı’nı yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali doğan 8 yıl önce

Ulan yüzsüzce çıkıp halen yazı yazıyorsun ya .Bu ülkenin havası suyu sana haram olsun oşegit analarının ahı seni felç etsin.

Avatar
turan 8 yıl önce

Ne gerillasi lan.sen nası bi adamsin la.yürü git ,bas git bu memleketten.yedigin ictigin haram olsun sana hasan cemal

Avatar
Cehennem 8 yıl önce

Sende onun yerine geç şerefsiz sizin gibi insanların yüzünden gazete okumuyoruz

Avatar
Yağız 8 yıl önce

ALLAH c.c. tez vakitte seni onunla onun gidişinin 10 misli şatafatla kavuştursun, şerefsizler

Avatar
nizamettin 8 yıl önce

ulan vatan haini hem teknede egenin maviliklerini turluyorsun içinden gelmiyorsa sen çık dağa dağ faresi ol bu ülkeyi sevmeyen bu bayrağı sevmeyen siktirsin gitsinbenim ulkenden

Avatar
vatansever 8 yıl önce

Bu alacağın yazdığı yazıyı okuyan insanlara sesleniyorum siz okudukça kazandirdigidığınız paralar elinizi kana bular.okumayin ve hep birlikte lanet okuyalım bunlara.

Avatar
adalet 8 yıl önce

bunun gibi gazeteciler olduğu sürece daha çok bahozlar görürüz biz.

Avatar
Fatih Kösem 8 yıl önce

Bahoz dan önce bunun gibileri temizleyeceksin arkadaş bunlar emin olun o dağdaki terörist kansızların verdiği zarar yıkım ve tahribattan daha fazlasını veriyorlar