Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

Hasan Pulur kimdir? | Gazeteci Hasan Pulur hayatını kaybetti
Türk basının duayen isimlerinden 2 gün önce vefat eden Hasan Pulur için bugün İstanbul Levent'teki Afet Yolal Camis'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni yapıldı.

Türk basınının duayen isimlerinden duayen gazeteci Pulur, önceki gün organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.
Pulur için ilk tören Milliyet gazetesi önünde düzenlendi. Daha sonra Levent’deki Afet Yolal Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınan Hasan Pulur, Rumeli Hisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Pulur’un cenaze namazına, ailesi, sevenleri ve siyaset ile medya dünyasından çok sayıda ünlü sima katıldı. Oğlu Bülent Pulur, gelini Cemile Pulur ve torunları Cem Benjamin, Lal ve Su Pulur cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

"Türk basını öksüz kaldı"

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Bülent Pulur, “babası Hasan Pulur’un altı aydır tedavi gördüğünü belirterek, “6 aydır yoğun bakımdaydı. Ondan önce uzun süre evde yatar vaziyetteydi. Yine yazılarını yazmaya devam etti elinden geldiğince. Umarım huzura ermiştir. Mekanı cennet olmuştur” dedi.
Cenaze namazına katılanlar arasında yer alan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ise, Hasan Pulur’un ölümü ile Türk basınının öksüz kaldığını ifade ederek, “Hasan Pulur Türk basınının simge isimlerinden birisiydi. Onun kaybıyla basınımız biraz daha öksüz kaldı. Bütün basın camiasına başsağlığı diliyorum. Hasan Pulur Türk basın tarihine unutulmayacak simge olarak kalacak bir sisim olarak geçecek” şeklinde konuştu.

"Çok yakın sıcak ilişkilerimiz oldu"

Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanlarından Mehmet Ağar da cenaze namazına katılanlar arasında yer aldı. Ağar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Benim yakınlığım emniyette genç şube müdürüydüm, o zamandan beri çok yakın çok sıcak ilişkilerimiz oldu. Kendisi de malum polis muhabiriydi. Dolaysıyla uzun zamanlar hem kendi tecrübelerini paylaştık, ağabeyliğini paylaştık, insanlıklarını paylaştık. Bir yerde de bizim mesleki yükselişimizde önemli bir yeri olan insanlardan biriydi” demekle yetindi.

"65 yıllık arkadaşımı kaybettim"

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ise, “65 yıllık arkadaşım” dediği Hasan Pulur’un Türk toplumunu kucaklayan bir yazar olduğunu vurguladı. Türk, “Hasan Pulur benim 65 yıllık arkadaşımdı. Kabataş Erkek Lisesi’nde yatılı olarak başlayan arkadaşlığımız, daha sonra da devam etti. Pulur, büyük bir şair, büyük bir yazar ve insanları seven, bütün Türk toplumunu kucaklayan bir insandı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ise, genç gazetecilerin Hasan Pulur’dan öğreneceği çok şeyin olduğunu söyledi. Olcayto, “Gazeteciliğimizin önemli ustalarından biriydi. Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin yönetiminde birlikte çalıştık. Gençlerini öğreneceği çok şey vardı Hasan Pulur’dan o da esirgemedi. Hem yönetici olarak, hem iyi bir kalem olarak güzel anılar bıraktı” dedi.

Cenaze namazında saf tutan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan ise, merhum gazeteci Hasan Pulur için, “Kalemini hiçbir zaman satmamış bir insandı. Bütün basın aleminin duayeniydi. Çok değerli bir ağabeyimizdi. Çok değerli bir aydınımızdı” açıklamasında bulundu.

"Hocam nur içinde yat"

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan “hocam” dediği Pulur’un ölümünden duyduğu üzüntüsünü dile getirdi. Doğan, “Evvela ben Hasan Pulur’a hoca derdim. Hoca nur içinde yatsın. Bab-ı Ali bir ustasını daha kaybetti. Yıldızlar teker teker gidiyor. Yerleri kolay kolay doldurulacak insanlar değildi” dedi.

Gazeteci-Yazar Tufan Türenç de “Yaşa falan bakmaz mevkiiye bakardı ve o mevkiye saygı gösterirdi, kurallara uyardı bunar başka adamlardı. Bugünkü Bab-ı Aliye bakıyorum çok çok başka yerlerde. Zaten o da yansıyor, okura da yansıyor, gazetelere de yansıyor. Allah rahmet eylesin. Yeri doldurulmayacak bir insandı Hasan ağabey” ifadelerine yer verdi..

Hasan Pulur’un cenazesi, kılınan namazın ardından Rumeli Hisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’na defnedildi.  

Usta gazeteci Hasan Pulur 83 yaşında vefat etti. Hasan Pulur kimdir?

Hasan Pulur Türk gazeteci ve köşe yazarıdır.

Babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. Ortaokul ikinci sınıfta, biyoloji dersinde atmacanın kafa kesitini renkli tebeşirle kara tahtaya çizemediği için belge aldı. Üç yıl, çeşitli işlerde çıraklık yaptıktan sonra, tekrar öğrenime karar verdi. Oratokul bitirme sınavlarına dışarıdan girdi, kazandı. Kabataş Lisesi'nde yatılı okudu. Sırasıyla, Son Saat (1954), Yeni İstanbul (1955), Vatan, Havadis, Akşam (1957), Milliyet (1 Mart 1958- , YİM Yrd; 1968-79, YİM); Hürriyet (1979-86, Yayın Koordinatörü), Güneş (1986-88), Milliyet (Temmuz 1988 ve halen) gazetelerinde çeşitli kademelerde çalışmıştır. Yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı. 30 yıldır gazetecilikten başka herhangi bir yan işi olmadı. 13 Şubat 2007'de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u kaybetti. Oğulları Korkut ve Bülent'tir. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı nedeni ile 53 yasinda vefat etmistir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.