Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Haydar Meriç' neden öldürüldü?

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in özel hayatına ilişkin kitap yazacağını ve elinde ilginç belgeler olduğunu söylemesinden sonra öldürülen Gazeteci Haydar Meriç cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı.

DOSYA YENİDEN AÇILDI!


(Haydar Meriç)

İstanbul Emniyeti, Kırklareli'nde 2011'de öldürülen ve cesedi denizde
n çıkan gazeteci Haydar Meriç dosyasını 5 ay önce yeniden açtı. 23 Haziran'da 44 polisin yakalanması için operasyon düzenlendi. 9 kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda, Tarkim Havacılık'ın sahibi İbrahim Faruk Bayındır'ın kardeşi, Ferhat Bayındır'ın cinayetin yardım ve yatakçılarından olduğu bilgisine ulaşılması üzerine, Ferhat Bayındır önceki gün gözaltına alındı.

"BİLİRSE AĞABEYİM BİLİR!"

Ferhat Bayındır'ın ifadesinde "Bu cinayetin kodlarını bilirse ağabeyim bilir" dediği öğrenildi. Mahkemece tutuklanan Ferhat Bayındır'ın ağabeyi İbrahim Faruk Bayındır hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Bayındır'ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP'li milletvekilleri hakkındaki kaset kumpasından da arandığı ve yurtdışına kaçtığı öğrenildi.

NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

İddialara göre Haydar Meriç, 2011 yılında Gülen'in Kırklareli'de yaşadığı dönemle ilgili bazı bilgilere ulaştığını ileri sürüyor. Bu bilgileri açıkça da her yerde dile getiriyor. Kaybolmadan kısa süre önce bir akşam yemeğinde herkesin içinde Gülen'in bir kişiyle ilişkisi olduğunu söylüyor. Elinde bu iddialarını kanıtlayan ses kaydı olduğundan bahsediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.