Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

HDP'li Sakık'tan hendek tepkisi

Ağrı'nın HDP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık bölgede PKK terörü ve hendeklerl nedeniyle oluşan olağanüstü hal sonrasında insanların kaçtığını söyleyerek tepki gösterdi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, twitter'dan isim vermedi; ancak Cizre ve Silopi'de halkın ilçelerden kaçtığını yazdı. Vatandaşların yastık ve yorganlarla evlerinden kaçtığını yazan Sakık, olaylar için de "Bu bir iç savaş değil sadece, bir iç kanama" yorumunda bulundu Sakık 'Ne hendeklerle ne de ablukalarla son olur. İnsanlar bir yastık bir yorgan kaçıyor. Bu iç kanama' tweeti attı. Sakık'ın hendek kazıp sokaklara barikat kurarak hayatı yaşanmaz kılan PKK terör ürgütüne ve bu eylemler sonrasında yapılan operasyonlara tepki göstererek çatışma halinin gariban vatandaşı olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Öte yandan Silopi ve Cizre gibi ilçelerde durumdan şikayetçi olan öğretmenler için devletin sağladığı kolaylık sonrasında memleketlerine dönerek himzet içi seminerle çalışacak öğretmenlerin gidişi de bugün bölgeden gelen sıcak haber olarak dikkat çekmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.