Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

HDP'li vekil elektrik faturasına itiraz etti!
HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, elektrik faturalarına yüzde 250 gizli zam yapıldığına dair duyumlarla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi verdi.

Becerikli, "Dağıtım bedeli" adı altında tahsil edilen ücret ile vergilerin, elektrik kullanım bedelini aştığı ve yurttaşların bu nedenle mağdur olduğunu belirtti.

HDP'li vekilden elektrik zammı iddiası

HDP'li Becerikli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Öyle ki kimi zaman yurttaşlar kullandıkları elektrikten daha fazla ücreti vergi ve dağıtım bedeli altında ödemek zorunda bırakılmaktadır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 gizli zam yapıldığı yönünde haberleri, yapılan zam gizli değil Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.

Dağıtım bedeli adı altında alınan herhangi bir 'vergi' yoktur dağıtım bedeli elektriğin taşınması hizmetinin karşılığında alınmaktadır şeklinde bir açıklama yapmışsa da yurttaşların bu zor ekonomik koşullarda çeşitli kalemler altında şişirilmiş olan faturaları ödemek zorunda bırakıldığı bir gerçektir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.