Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli ankara emniyet müdürlüğü

HDP'lilerin dokunulmazlıkları kalkacak mı ?

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Numan Kurtulmuş, özerklik açıklamaları yapan HDP'li yöneticilerin dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda konuştu. Parti kapatmaların Türkiye siyasetine en ufak bir fayda sağlamadığını, dokunulmazlıkların kaldırılması konusundan da olumlu sonuçlar alınamadığını ifade eden Kurtulmuş, "Biz parti kapatmalara da milletvekilliğinin düşürülmesine de karşıyız" diye konuştu.

Bu konuda en büyük sorumluluğun HDP'ye düştüğünü anlatan Kurtulmuş, "Kendilerine oy veren kitlenin taleplerini göz önüne almaları gerekiyor. Vatandaşlar HDP'ye terör örgütünü desteklesinler diye oy vermedi. HDP'de siyaset yapanların barışın diliyle konuşmaya gayret göstermesi gerekiyor. Demokrasi dışı yollarla Türkiye'nin birliğini bozacak söz ve eylemlerden kaçınmaları gerek. Bu tavsiyeyi tekrar ediyoruz. Hendek siyasetinin yanında durarak, Türkiye'de siyaset yapılamaz" ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN-İRAN GERGİNLİĞİ

Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilimin de sorulduğu Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gerilimin azaltılması çağrısında bulundu. Bu ülkelerin İslam dünyasının iki önemli ülkesi olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Bu bölgenin daha büyük gerilimleri kaldıracak hali kalmamıştır. İki ülkenin birbirlerine karşı hasmane tutumda hareket etmesi, iki ülkeye de zarar verir" dedi.
Kurtulmuş, siyasi idamların fayda sağlamayacağını da ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.