Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

HDP üç farklı şirkete anket yaptırdı, şoke oldu!

HDP'nin 3 ayrı şirkete yaptırdığı kamuoyu yoklamalarından çarpıcı sonuçlar çıktı. Partinin "Türkiye partisi" hedefi, seçmen tercihlerine göre "bölge partisi"ne dönüşme eğilimine girdi. En ilginç sonuçlardan birisi ise AK Parti oyları yüzde 50'lerde seyretmesi.

DEMİRTAŞ, HDP'NİN OYLARI ARTIYOR DEMİŞTİ

Demirtaş, geçen salı gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, "Çatışmalar nedeniyle HDP'nin kan kaybettiğini ve siyaset alanının daraldığını düşünüyor musunuz" sorusuna,"Kesinlikle. Bombalar patlıyor, çatışmalar oluyor, bu kadar ölüm, kan, gözyaşı oluyor diye siyaset alanı genişler mi? Aksine daralır. Siyaset alanını daraltıyor, HDP'yi eritmiyor. 1 Kasım'dan bu yana HDP'nin oylarının arttığı ortaya çıkıyor" yanıtını verdi. Demirtaş'ın bu sözlerinin arkasından HDP'nin 3 ayrı şirkete yaptırdığı yakın tarihli kamuoyu anketleri çıktı.

Söz konusu anketlerin sonuçları ve HDP kulislerinde sonuçlara ilişkin değerlendirmeler şöyle:

BATI'DA OYLAR DÜŞÜYOR

- 1 Kasım seçimlerinde yüzde 10.8 olan HDP oylarında eğilim yukarı doğru ve yüzde 11 ile yüzde 11.4 arasında değişiyor. AK Parti oyları yüzde 49-50 aralığında seyrediyor. Ancak her 3 anketin sonuçları değerlendirildiğinde, HDP oyları Batı'da ve daha önce milletvekili çıkardığı metropollerde düşüş eğilimi gösteriyor. HDP oylarındaki artış, Doğu ve Güneydoğu'dan kaynaklanıyor. Bu bölgelerde AK Parti oylarında ise dikkat çekici düşüşler var.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alihan Ayyildiz 8 yıl önce

Evet terorist yikar devlet derseki ucretsiz sifir ev ve nakit vetecegim onlarda bu gt sk