Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd ışid

Hükümetten Musul için flaş açıklama!
Başbakan yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu'nun ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Musul Operasyonu konusunda konuşan Kurtulmuş, "Musul, Musullularındır. Musul’daki demografik dengeleri değiştirmek, orada bir mezhep çatışması çıkarmak vahim sorunları ortaya çıkarır" ikazında bulundu.

Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planına sahip olduğunun altını çizen Kurtulmuş "Kimse karışıklığı fırsat vererek, mezhebi ve etnik siyaset geliştirmek için fırsat kollamasın. Musul meselesi dikkatle takip ettiğimiz bir harekattır. Türkiye bu hareketin içinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır. Türkiye’nin Musul konusunda B ve C planları da vardır" diye konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları:

Halep'te ateşkes zaruruidir. İnsani yardımların ulaşabilmesi için uluslararası yardım konvoyu üzerinde çalışılabilir.Altını çizdiğimiz konu Halep’te acil ateşkes olmasıdır. İnsanalar en temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun vaziyetteler. Bunun sağlanması için Halep’e gidecek olan yardım konvoylarının korunması şarttır.Dünyanın gözü önünde, Halep’e giden yardım konvoyları bombalanmış, hem malzemelerin gitmesi engellenmiş, hem de çok sayıda sivil yardım gönüllüsü öldürülmüştür. Uluslararası bir yardım konvoyu oluşturulur. Bunun bombalanması önlenmiş olur. Bölgedeki krizin sona erdirilmesi bakımından kilit şehitlerden birisi Halep’tir. Burada siyasi sonucu elde edene kadar, Halep’teki insani yardım konusuna yoğunlaşmak zorundayız. Bu bütün insanların ortak meselesidir. Bundan sonraki toplantılarda, çok taraflı yada ikili görüşmelerde ilgili muhataplarımıza Türkiye’nin Halep konusundaki tavrını net şekilde paylaşmaya devam edeceğiz.

Musul ve Halep'teki statü, buradaki gelecek, burada ortaya çıkacak olan siyasi sonuç, bölgedeki siyasi sonucu da belirleyecek.Halen çok sayıda sivil insanın içinde bulunduğu kent. Oradaki dengeleri bozmamak bakımından hassas davranılması gerekiyor. Orada DEAŞ'a karşı yerel unsurların savaşmasını savunuyoruz. Başika Kampı o zaman yapılan davetle, Türkiye eğitim kampı kurdu. Burada 4 bine yakın Musul'un yerli unsurlarından çok sayıda insan eğitildi. Ninova Kurtuluş Ordusu adını veriyorlar. Bunlar Peşmergelerle Musul operasyonuna katılmıştı. Peşmergelerin ardından Irak Ordusu katılıyor. Türkiye'nin eğitim verdiği 3 bin kişi de Peşmergelerledir.

MEZHEP ÇATIŞMASINA DİKKAT

Musul’daki demografik dengeleri değiştirmek, vahim sorunları ortaya çıkarır. Şii milis, Sünni milis gibi laflar kullanıyoruz ya bunların hepsini bir kenara atmak lazım. Bölgede çok ciddi bir oyun oynanıyor. Buradaki mesele bir siyasi altüst oluş meselesidir. Buradan tüm bölge halkları olarak siyasi çözümler bularak çıkış elde edeceğiz. Musul Operasyonunu bir mezhep çatışması haline getirmekten kaçınılmalı biz bu uyarıyı yapmak zorundayız. Terör örgütlerinden Musul'u kurtarırken buraya PYD ve YPG gibi diğer terör örgütlerini getirip yerleştirmek sorunları çözmez.

TÜRKİYE’NİN MUSUL KONUSUNDA B VE C PLANLARI DA VARDIR

Kimse karışıklığı fırsat vererek, mezhebi ve etnik siyaset geliştirmek için fırsat kollamasın. Musul meselesi dikkatle takip ettiğimiz bir harekattır. Türkiye bu hareketin içinde nasıl yer alacağını ilgili taraflara anlatmıştır. Türkiye’nin Musul konusunda B ve C planları da vardır.

TÜRKİYE BAŞİKA'DAN VAZGEÇMEYECEK

Başika'daki TSK varlığından Türkiye asla vazgeçecek değildir. Ne zaman oradaki insanların eğitilip-donatılıp ve korumaya gerek kalmaz, Türkiye durumu gözden geçirir. Başika'daki TSK mensuplarının korunması da, Türkiye'nin Musul operasyonu hassasiyetlerinden birisidir. Irak ve Suriye'deki gelişmeler Türkiye'yi yakinen ilgilendirir.

BİNALİ YILDIRIM - DEVLET BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Sayın Başbakanımız ile Sayın Devlet Bahçeli görüşme yapacaklar. Bu görüşme iktidar ile muhalefet arasındaki diyalog bakımından önemlidir. Sayın Bahçeli ile Sayın Başbakanımız anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaları, FETÖ ile mücadele, OHAL uygulamaları, Fırat Kalkanı ve Musul Operasyonu başta olmak üzere çok sayıda konuyu müzakere edeceklerdir. Sayın Bahçeli'nin başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini paylaşacağını düşünüyoruz. Biz de, Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesinin daha doğru olacağını, daha etkin yönetim modelinin ortaya konulmasının, bu tartışmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konu gündeme gelir diye tahmin ediyoruz.

SORU-CEVAP

Türk fındığı kansorejen iddiaları


Bu haberi yapanlar halt etmişlerdir. Bu Türkiye'nin uluslararası alanda, Türkiye'nin en büyük fındık üretici olmasını hazmedemeyenlerdir. Biz konunun tamamı ile takipçisiyiz. Kesinlikle yanlış ve taraflı bir haberdir. Bu konuda gerekli adımları atar, gerekli cevapları veririz.

Musul için B ve C planı neler?

Birçok ülke için koalisyonun içinde yer alsalar dahi Suriye ve Irak'taki mesele uzaktaki meseledir. Bizim içinse bizi birinci derece etkileyen meseledir. DEAŞ militanları Milano veya Berlin'e kaçacak değildir, Türkiye'yi tehdit edeceklerdir. Çok ciddi sorunlar karşı karşıyayız. Türkiye göç dalgaları ve terör dalgaları üzerinden etkilenecek bir ülkedir. B ve C planlarımız var ama ortalık yerde konuşacak değiliz.

Doların yükselmesi

Kamuoyu rahat olmalı. Dolardaki bu hareketlenmenin kalıcı olması için Türkiye ekonomisinde zaafiyetlerin ortaya çıkması gerekir. Çok endişe edecek durum yoktur. Tüm denge sağlam bir şekilde, sarsıntı söz konusu değildir. En kısa sürede normal seviyeye geleceğini düşünüyoruz.

Kamu Personel alımı

Çalışma Bakanlığı 60 bin civarından kamu personelinin alınacağı açıklaması yapıldı. Bir kısmı sözleşmeli, bir kısmı kadrolu olabilir. Hiçbir zaman açık olmayacaktır.

İdam Cezası

İdam meselesi Meclis'e gelir, yasalaşırsa gerekli adımlar atılır. Yolu belli. Hükümetin de, parlamentonun da gündeminde değil. Siyaset kamuoyu beklentisini gözardı edilerek yapılmaz. Bir hazırlık olduğunu söyleyemem.

Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.