Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

HZ. Peygambere 'Paralel' hakaret
Daha önce, Samanyolu TV'deki Şefkat Tepe dizisinde Hz. Muhammed'i kamyonet kasasına bindirecek kadar ileri giden FETÖ/PDY üyelerinin, himmet toplantılarında katılımcılara, peygamberin ve örgüt lideri Fetullah Gülen'in toplantılara ruhen katıldıklarını anlattığı ortaya çıktı.
 
TUSKON MERKEZLİ...
Listede Hz. Muhammed'i "Peygamber efendimiz" kodlamasıyla 18, Gülen'i ise "Hoca efendi" kodlamasıyla 20. sırada yazdı. İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bulunup el konan ve TUSKON merkezli himmet operasyonu soruşturması dosyasına ek-20 belgesiyle giren liste, örgütün himmeti farz, sünnet, vacip ve nafile olarak dörde ayırdığını da ortaya çıkardı. Listedeki isimlerin bir kısmı, 25 Haziran'daki operasyonda gözaltına alınmış, bir kısmı da firar etmişti. FETÖ/PDY'nın finans kaynaklarına yönelik olarak sürdürülen soruşturma kapsamında alınan bir ihbarı değerlendiren Mali Polis, geçen yıl 14 Ekim'de örgütle organik bağı olduğu belirlenen TUSKON'un alt kuruluşlarından Florya İş Adamları Derneği'ne (FİADER) baskın yapmış, 19 örgüt üyesi himmet toplantısı halindeyken gözaltına alınmıştı. Himmet masası üzerinde 400 bin lira, 50 bin dolar ve 600 bin liralık çek ele geçiren ekipler, toplantının gerçekleştiği dernekte yaptığı aramalarda ise birçok himmet ödeme listesi ele geçirmişti.
 
20'NCİ SIRADA GÜLEN
Listelerden birinde ilginç isim ve kodlamalarla karşılaşan polis, listeyi mercek altına aldı. Buna göre; 18. sıraya "Peygamber efendimiz", 20. sıraya ise "Hoca efendi" yazılmıştı. 20 kişilik listede diğer 18 ismin karşısına ödeme yapıp yapmadığını gösteren artı ve eksi işaretleriyle ödeme türünü n "nafile" ve v "vacip" şeklinde not düşüldüğünü tespit eden polis, "Peygamber efendimiz" ve "Hoca efendi" isimlerinin karşısına ise hiçbir not alınmadığını tespit etti. İfade veren 5 himmet mütevellisi de, himmet listesindeki isimlerin, o günkü toplantıya Hz. Muhammed'le Gülen'in ruhen katıldığı anlamına geldiğini belirtti.
 
4 İLDE OPERASYON YAPILDI
Mali polis, elde ettiği bilgiler, şüphelilerin telefon görüşme kayıtları ve imajlarından elde ettiği belgeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. MASAK'ın da destek verdiği 9 aylık soruşturma sonrasında savcılık talimatıyla harekete geçen polis, 25 Haziran'da İstanbul merkez olmak üzere 4 ilde operasyon düzenledi. 51 kişi için gözaltı kararı verilen operasyon kapsamında 31 şüpheli gözaltına alınmış, 28'i adliyeye sevk edilmişti. Bunlardan 10'u savcılıktan serbest kaldı. 18'i mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerden ise 9'u tutuklandı. 7'sine adli kontrol verildi. 2'si ise serbest bırakıldı. Hakkında gözaltı kararı olan TUSKON Başkanı Rızanur Metal ile 6 kişinin firar edip yurt ışına kaçmıştı. Diğer şüpheliler ise aranıyor.
 
HZ. MUHAMMED'E PARALEL HAKARET
Paralel Yapı'nın Hollanda'daki gazetesi, Hz. Muhammed'e hakaret içeren bir yazıyı yayımladı. FETÖ'nün Hollanda'da yayın yapan haftalık gazetesi Zaman Vandaag (Zaman Bugün) son sayısında Hz. Muhammed'e hakaret içeren bir köşe yazısı yayımladı. Tilburg Üniversitesi'nde eğitim görevlisi Jan Jaap de Ruiter'in yazısında "Peygamber Muhammed yaşamış olsaydı, homoseksüel çiftleri evlendirirdi" ifadesi yer aldı. Yazısında eşcinsel olduğunu belirten Ruiter'in sözde Orlando saldırısını kınamak için kaleme aldığı makaleyi Zaman Vandaag'ın Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Cerit basın ve düşünce özgürlüğü olarak değerlendirdi. Cerit, "Evet olup bitenlerden haberim var. Burası Türkiye değil, Hollanda. Onun için de bu konunun tartışılması gerekiyor. Ben bu yazının yayımlanmasında bir sakınca görmedim" diyerek yazıyı savundu. (Sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.