Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı

‘İç savaş’ gibi
ABD'de iki siyahinin polis tarafından öldürülmesini protesto gösterileri sırasında, önceki akşam 5 polis keskin nişancı ateşiyle vurularak öldürüldü. Amerikan basını "İç savaş" manşetleri attı. Geçen hafta Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde iki siyahi sivilin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar, polise karşı şiddet eylemlerine dönüştü. Teksas eyaletinin Dallas kentinde, protesto için toplananlara müdahale hazırlığındaki polislere, keskin nişancılar tarafından ateş açıldı. Saldırıda 5 polis memuru öldü, biri ağır 7 polis de yaralandı. Yaklaşık 2 saat süren çatışmanın ardından, şüphelilerden 3'ü tutuklandı. Bir otoparkta sıkıştırılan dördüncü şüpheli ise polisle çatışmaya girdi. Zanlı bir robota yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla öldürüldü. Bu kişinin eski bir asker olduğu belirtilen Micah Xavier Johnson (25) olduğu açıklandı. Dallas Emniyet Müdürü David Brown, Johnson'ın, herhangi bir grupla bağlantılı olmadığını ifade ettiğini söyledi. Saldırganın kendisiyle temas kuran polislere, beyaz polislerin son günlerde iki siyahı öldürmesinden çok rahatsızlık duyduğunu ve "özellikle de beyaz polisleri öldürmek istediğini" söylediği aktarıldı.

ART ARDA SALDIRILAR
Dallas'ta bu gelişmeler yaşanırken, çeşitli eyaletlerden art arda saldırı haberleri geldi. Georgia eyaletinde 911 acil yardım hattını arayan bir kişi, olay yerine gelen polisi pusuya düşürdü. Saldırıda hem polis, hem de saldırgan yaralandı. 2014'te büyük protestoların yaşandığı Missouri'nin St. Louis kentinde ise bir polisin vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Tennessee'de de otoyolda silahlı saldırı düzenleyen Lakeem Keon Scott (37), bir kişiyi öldürdü, 3 kişiyi yaraladı. Saldırının, siyahilere yönelik polis şiddeti gerekçesiyle yapıldığı bildirildi.

HASTANE BOŞALTILDI
Bu arada Florida eyaletinin Miami kentinde bulunan Nicklaus Çocuk Hastanesi, içeride silahlı saldırgan bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Ancak bu iddia hastane yetkililerince doğrulanmadı. Polis hastane ve çevresini kontrol altına aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.