Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

İdil'den dumanlar yükseliyor! O bölge tanklarla çevrildi

ŞIRNAK’ın sokağa çıkma yasağı süren İdil İlçesi'nde güvenlik güçleri bomba tuzaklı barikatları top atışlarıyla imha ediyor.

İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 3'üncü günde devam ediyor.

4 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ İLÇEDE

Yaklaşık 2 bin 500 jandarma ve bin 500 polis özel harekat tim personelinin katıldığı operasyonlar, daha çok hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de yoğunlaşıyor. Mahallelerde bulunan patlayıcı tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha edilirken, mahallelerden sık sık patlama sesler ve sonrasında dumanlar yükseldiği görülüyor.

İLÇEDE HELİKOPTER VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA DENETİM

Güvenlik güçleri Yukarı ve Aşağı mahallelerde ev aramalarını da sürdürüyor. Bir evin kapısını açamayan güvenlik güçleri, kapıyı fünye ile patlattı. İlçede helikopter ve insansız hava araçları, hendek ve barikatların olduğu mahallelerin üzerinde sürekli uçuş yapıyor.

O BÖLGE TANKLARLA ÇEVRİLDİ

Dün öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu Yeni Mahalle Seyrantepe mevkii, Eski Cezaevi Sokak üzerindeki barikatlara da top atışları yapılıyor. İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Dirsekli Köyü'nde 2 gün önce başlanan ev aramaları sona ererken, köy içerisinde ve etrafında tanklar konuşlandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.