Öne Çıkanlar türkiye ışid terör örgütü terör Isaac Liev Schreiber

İdris Baluken'den skandal açıklama!
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesiyle ilgili skandal bir açıklama yaptı. Baluken yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesiyle ilgili, "Belli ki Rus savaş uçağının düşürülmesi önceden kararlaştırılmış, planlanmış, dün sadece hayata geçirilmiş. Planlı bir politikanın dün sahaya sürülen bir sahnesi ile karşı karşıyayız" dedi.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümetin programı okunmadan Türkiye halklarının programı sahada gördüğünü savundu.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının 13'üncü gününe girdiğini belirten Baluken, hükümete çağrılarda bulunduklarını, ancak çağrılarına "daha fazla saldırı" ile yanıt aldıklarını söyledi. Baluken, Nusaybin'de ağır bir insanlık trajedisi yaşandığını ve 8 sivilin öldürüldüğünü iddia etti.

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesini değerlendiren Baluken, hükümetin yanlış politikalarının Türkiye'yi hızla bölgesel savaşın içine çektiğini savundu.

"Türkmen halkıyla ilgili kaygısı yok"

Baluken, AK Parti'nin yanlış politikalarını bölgesel savaş olarak fatura etmek istediğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Uçağın düşürülmesindeki asıl mesele, Ahrar El Şam, El Nusra benzeri çetelere karşı yürütülen operasyonel sürece AKP müdahale etme ihtiyacı hissediyor. AKP'nin Türkmen halkıyla ilgili herhangi bir kaygısı yoktur. 2014 yılında Türkmen halkı Musul ve Telefar'de katledilirken AKP'den tek bir ses yükselmedi. Orada yapılan operasyonel süreç çete yapılarına karşıdır. AKP'nin rahatsızlığı bu çetelere karşı etkin bir operasyonel sürecin yürüyor olmasından kaynaklıdır. Orada bulunan yapıların IŞİD'den farkı yoktur. Türkiye, 'Orada IŞİD yoktur' tezi üzerinden bütün çeteleri ılımlı muhalif olarak yutturmaya çalışıyor."

Gelişmeler konusunda Meclise bilgi verilmemesini eleştiren ve genel görüşme talebinde bulunduklarını anlatan Baluken, "Bu kadar önemli karar süreçlerinde AKP, Meclis'i baypas etmeye devam ediyor. Belli ki Rus savaş uçağının düşürülmesi önceden kararlaştırılmış, planlanmış, dün sadece hayata geçirilmiş. Planlı bir politikanın dün sahaya sürülen bir sahnesi ile karşı karşıyayız" dedi.

Gazetecilerin "Yeni kabineyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Baluken, kişilerin değil, zihniyetin değişmesinin önemli olduğunu belirterek, yeni hükümetin Çözüm Süreci'ne dönmesi gerektiğini ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a suikast iddialarıyla ilgili yeni gelişme olup olmadığı da sorulan Baluken, "Kurşun izi olmadığını söyleyenler bize ne olduğunu söyleyemiyorlar. Net bir suikast girişimidir. Hepimize mesaj verilmek isteniyor. Biz bunlara karşı asla diz çökmeyeceğiz" dedi.

Baluken, başka bir soru üzerine Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın bugün yemin etmeyeceğini ve parti olarak Zana'nın alacağı bireysel kararın arkasında olacaklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.