Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a MİT sorusu

Esra Elönü röportajda Bülent Yıldırım'a "MİT'le bir ilişkiniz var mı" diye sordu. Yıldırım MİT tırlarından Cemaat'e, 17 Aralık'tan Mavi Marmara'ya kadar birçok konuda açıklama yaptı.

MİT'LE BİR İLGİNİZ VAR MI

İşte röportajdan bir bölüm:

İHH'nın kamyonları yardım malzemesi dışında bir şey taşıdı mı?

- Hiçbir zaman taşımadı. Ama bunu hep söylediler çünkü İHH sadece bir yardım kuruluşu değil insan hakları örgütü gibi de çalışıyor. Neden MİT TIR'ları üzerinden İHH'ya karalama yapılmaya çalışıldı?

MİT'le bir alakanız var mı?

- Özellikle İsrail'in Mavi Marmara hadisesinden sonra İHH'ya yaptığı oyunların bir parçasıydı bu. Burada kullanılan taraflar vardı. Biz Suriye'ye Türkiye'nin her yerinden yardım TIR'ları götürüyorduk. O günde üç ilde yanlış hatırlamıyorsam Bursa, Adana ve Ankara'dan TIR'larımız çıkıyordu. Ve MİT TIR'ı yakalandı diye haber çıkar çıkmaz Emre Uslu kendi hesabından İHH'nın Adana ve Ankara'daki TIR'larını göstererek MİT TIR'ı diye paylaştı. Today's Zaman'da bunu hemen servis etti. Ve böylece önce Radikal'de çıktı Emre paylaştı. Çok kısa sürelerde oldu bu ve böyle bir iftira kampanyası yaptılar. Kesinlikle MİT'le hiçbir irtibatımız olmadı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.