Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı türk sahil güvenlik ekipleri

İHH'dan hükümetin İsrail ile anlaştı iddiasına tepki!

İsrail ile Mavi Marmara baskınının ardından kopan iliişkilerin Zurih'te yapılan ön anlaşmayla yeniden başlaması, Mavi Marmara gemisini İsrail'e gitmesinde öncü rol oynayan İHH İnsani Yardım Vakfı'nı kızdırdı. Vakfın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Mavi Marmara’ya saldıran bütün katiller cezasını çekecektir. Hiçbir davadan vazgeçilmeyecektir. Davalar pazarlık konusu edilemez" denildi.

Vakıftan yapılan sert açıklamada, "Türkiye ile İsrail anlaşması konusundaki yazılanları takip ediyor ve böyle bir anlaşmadan haberdar olmadığımızı beyan ediyoruz" denildi. Ancak açıklamanın devamında çok daha sert ifadeler kullanıldı. O açıklamada şunlar aktarıldı:

BU ANLAŞMA TÜRKİYE'YE DE GAZZE'YE DE KAYBETTİRİR

"Türkiye ile İsrail arasında yapılacak bir anlaşmanın Türkiye, Filistin halkı ve Ortadoğu halklarının aleyhine olduğunu düşünüyoruz. İHH’nın Gazze Ablukası ve Mavi Marmara konusundaki duruşunda hiçbir değişiklik yoktur. Gazze ablukası kalkmalıdır ve kalkana kadar mücadele edeceğiz. Ambargo abluka aynı şey değildir. Mesele, Ambargo meselesi değil mesele ABLUKA meselesidir. Ambargo İsrail’in kendi tarafından malzeme geçişi, Abluka ise Gazze’ye deniz ve karadan uygulanan Gazze ile beraber Akdenizin işgalidir. Mavi Marmara’ya saldıran bütün katiller cezasını çekecektir. Hiçbir davadan vazgeçilmeyecektir. Davalar pazarlık konusu edilemez. Sn.Cumhurbaşkanı;'hak sahibleri kanı akanlardır' diyerek Mavi Marmara davalarında şehit ailelerinin hak sahipliğini defalarca söylemiştir. Türkiye’deki Ceza davasında mahkemenin verdiği KIRMIZI BÜLTEN kararı derhal Interpol'e gönderilmeli. İsrail maddi-manevi tazminat ödeyecektir. Bu bedel hukuki karşılıkla hesaplanacaktır. Böyle bir ihlalin hukuki emsali enaz 1milyar$'dır. Böyle bir anlaşmanın konusu doğalgaz olamaz. Zira Doğu Akdeniz’deki doğalgaz, Filistin halkının hakkıdır. Mavi Marmara meselesi sadece Türkiye halkının değil, Filistin halkının ve 37 ülke halkının davasıdır. İsrail ile anlaşma ve hele hele Mavi Marmara davasının aleyhine olan bir anlaşma Türkiye’ye de, Gazze'ye de kaybettirir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.