Öne Çıkanlar haber botu zip perde forum En iyi bulut santral ömer kutay

İkinci Rus uçağını İsrail düşürebilir!

Son olarak Rusya'nın müdahalesiyle birlikte bölgenin ateşi yükselmiş durumda. Kuzeyde Esed'in kaybettiği toprakları geri almak için havadan ve karadan operasyonlarını sürdüren Rusya'nın hamleleri İsrail'i rahatsız ediyor.

Yeni Şafak yazarı Nedret Ersanel, İran'la ittifak halinde olan Rusya'nın Suriye'deki varlığının İsrail'i korkuttuğunu, böyle bir durumda Golan Tepeleri'ne yaklaşacak olan bir Rus uçağının İsrail tarafından düşürülme ihtimalinin olduğunu yazdı.

Ersenal'in yazısındaki o bölüm:

İsrail'in büyük korkusuna gelince.. Suriye krizinin çözümünde/anlaşmazlığında söz sahibi bir İran'ın Suriye'de ve İsrail sınırında yerleşik hale gelme olasılığı. Bu savaş demek. Yine Tel Aviv'in risk hesaplamalarına göre İran'ın Esad'dan vazgeçmesi zor. Hatta daha beter olacağını kestiriyorlar.

İSRAİL RUS UÇAĞINI DÜŞÜREBİLİR

İsrail şu ana kadar Suriye üzerinde Rus kuvvetleri ile herhangi bir çarpışmaya girmedi. Ancak mutlu değil. Hem de hiç. Burnunun dibindeki Rus-İran askeri varlığını göz ardı etmesi imkânsız. Kuzey'deki askeri operasyonların güneye dönme ihtimalinin, Rus uçağının düşmesinin, Golan Tepeleri'ni çevreleyen Suriye'nin güney bölgelerinin kritik bir sürece evrilebileceğinin farkında.

Böylesi bir durumun fiilen yaşanmasına dahi gerek yok. İsrail böylesi bir durumun geldiğini, yani tıpkı kuzeyde olduğu gibi, Rus hava koruması/baskısı altında İran ve uzantısı güçlerin girişimlerini hissettiği an “kritik bölgeyi” topraklarına katmaktan çekinmeyecektir.

Esasen bu ihtimalin kokusu, Rusya'nın Suriye'deki ilk operasyonları sırasında duyulmaya başlamıştı. Şu anın farkı, İsrail'in sıkışmışlığında, daha da sıkışacak olmasında gizli.

Bunun anlamı da Suriye'nin güneyinde bir uçuşa kapalı/güvenli bölge'nin otomatik inşası olabilir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.