Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

İsmail Saymaz "bylock" ifadesi verdi!
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli mesajlaşma programı "bylock" un patentini elinde bulundurduğunu iddia eden Türk asıllı ABD vatandaşı David Keynes ile New York'ta röportaj yapan gazeteci İsmail Saymaz, savcılığın daveti üzerine bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gitti.

Saymaz'ın ifadesinde, "bylock" sahibi olduğunu iddia eden David Keynes'in kendisine gazetedeki masa telefonunu arayarak ulaştığını, önce mail üzerinden görüştüklerini daha sonra da inandırıcı olmadığı için gidip Amerika'da yüz yüze görüşerek röportajı gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

Röportajın içeriğine ilişkin de bilgi verdiği belirtilen Saymaz'ın, David Keynes'in kendisinden önce Türkiye'de başka kişilerle de temasa geçtiğini söylediği öğrenildi.

Saymaz'ın, “Bu röportajı yapmaktaki kastımız, bylock Türkiye'de  FETÖ bağının en önemli delili olarak görünüyor. Biz bu bağa ilişkin en açık, en inandırıcı ve somut delili bulduğumuz düşüncesiyle hareket ettik. Bylock'un örgütsel haberleşme amacıyla kullanıldığını birinci ağızdan tespit ettik. Bu yönüyle iddia edildiği gibi soruşturmaya gölge düşürmek değil, büyük bir katkı koyduk" dediği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.