Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

İstanbul Beyoğlu'nda HDP eylemi!
Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi İstanbul İl Meclisi üyesi bir grup, Beyoğlu'ndaki Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Nusaybin’de 14 günlük sokağa çıkma yasağını protesto eden grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Galatasaray Meydanı’nda saat 19.30’da bir araya gelen grup üyeleri, üzerinde ‘Nusaybin’e ses ver’ yazılı pankart açarak, slogan attı.

Grup adına Türkan Esen’in okuduğu basın açıklamasında, “Cizre, Lice, Gewer, Sur, Silvan, Nusaybin başka olmak üzere son birkaç ayda Kürt halkına yönelik girişilen katliamlarda onlarca çocuk, kadın ve genç insan yaşamını yitirmiş ve onlarcası yaralanmıştır. Devletin her türlü savaş gereçleriyle sivil halka ve yerleşim yerlerine yönelik bu saldırıları bölgede yaşamı artık durdurma noktasına getirmiş bulunuyor. Kış aylarına girdiğimiz bu süreçte evlerini ve işyerlerini terk etmek durumunda kalanlar, geri döndüklerinde bomba ve mermilerle harabeye dönmüş, kullanılamaz vaziyetteki savaş sonrası görüntülerle karşılaşıyor denildi.

Basın açıklamasının ardından eylem olaysız şekilde sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.