Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

İstanbul polisinden Deep Web operasyonu
Emniyet Müdürlüğü, kredi kartlarından bilgileri dışında işlem yapıldığını belirten vatandaşların ihbarı üzerine inceleme başlattı. Polis ekipleri, şikayetleri ve kart bilgilerini inceleyerek, şüphelileri belirlemek için bir süre internet üzerindeki izlerini takip etti. Şüphelilerin bir internet sitesi üzerinden verdiği siparişlerden yola çıkan polis ekipleri, kargo görevlisi kılığına girerek şüphelilerin kullandığı evin adresini belirledi. 

4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, Kağıthane Çağlayan Mahallesi’nde bulunan lüks villaya baskın düzenleyerek, M.S. (28), Ürdün uyruklu A.S.Z.A. (31) ve Fas uyruklu İ.S. (32) ile E.H.F.’yi (31) gözaltına aldı. 

Ekipler, villada yaptıkları aramada ise başkalarına ait kartlarla yapılan alışverişlerden elde edildiği değerlendirilen 2 dizüstü bilgisayar, 6 akıllı telefon, sahte pasaport, lüks kıyafet ve ayakkabılar, pahalı parfümler, ünlü markaların çanta ve valizleri ile bu alışverişlerin faturalarını buldu. 

DEEP WEB’TEN KREDİ KARTI BİLGİSİ SATIN ALMIŞLAR

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, şüphelilerin ilk belirlemelere göre Deep Web (Derin İnternet) üzerinden mağdur vatandaşların kredi kartı bilgilerini satın aldıktan sonra, bu kartlarla lüks bir yaşam sürerek tatillere çıkıp yaklaşık 150 bin liralık harcama yaptığını tespit etti.   

BİRİ TÜRK 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheliler, Emniyet’teki sorgularından sonra, ’Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması’ ve ’Resmi Belgede Sahtecilik’ suçlarından mahkemeye sevk edildi. M.S., A.S.Z.A. ve İ.S. adlı zanlılar tutuklandı.

DEEP WEB NEDİR?

Deep Web, internet’te bulunan arama motorlarının listelemediği verilerin bulunduğu bilgileri içeren bir sistem. Arama linki verilmeyen veya arama motorları tarafından bulunamayan bütün siteler Deep Web’de bulunuyor. Deep Web’de devlet sırları, önemli insanların özel bilgileri, +18 içerikler, uyuşturucu satıcılığı, yasal olmayan yollardan silah satışı ve kumar gibi yasal olmayan veriler bulunuyor. (Yeni Akit)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.