Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

İstanbul Vezneciler'de kiralık araçla hain saldırı
Terör kanlı yüzünü İstanbul Vezneciler’de gösterdi. Şehzadebaşı Caddesi’nde park halindeki bomba yüklü bir araç, Çevik Kuvvet midibüsünün geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Hain saldırıda 6 polis şehit olurken, 5 vatandaş hayatını kaybetti. Yaralanan 3’ü ağır, 36 kişi tedavi altına alındı.

ÇİFT MEKANİZMA
Teröristlerin, bomba yüklü araçta birinin tutukluk yapması halinde diğerinin devreye girmesi ve böylece patlamama ihtimalinin ortadan kalkması için çifte mekanizma düzeneği kurduğu öne sürüldü.

KAYITLAR İNCELEMEDE
Polis, bombayı yerleştiren terörist ya da teröristlerin kimliklerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki 18 kamera incelemeye alındı. Özellikle son bir haftadaki görüntüler titizlikle inceleniyor.

TELEFONLAR TAKİPTE
Bölgede 1821 cep telefonu görüşmesi ile 3 GSM şirketinin 7 rölevesinden WhatsApp ve Wiber konuşma trafiğinin takibe alındığı bildirildi.

KAPALI OTEL SEÇİLMİŞ
Patlamanın meydana geldiği noktanın karşısında bulunan otelin 3 yıldır kapalı olması nedeniyle bombalı aracın burada bekletildiği önü sürüldü.

4 KİŞİ GÖZALTINDA
Patlamayla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin, patlatılan aracı kiralayan şirket çalışanı ve yetkilileri olduğu öğrenildi. Bu kişilerin sorgusunun devam ettiği, teröristlerle ilgili ipucu elde edilmeye çalışıldığı bildirildi.

BULGARİSTAN PLAKALI ARAÇ MUAMMASI
Patlama sırasında olay yerinde bulunan ve uzun süredir park halinde olduğu belirlenen Bulgar plakalı araç soru işaretleri yarattı. Bulgaristan medyası, aracın sahibinin bulunması için okurlarından bilgi istedi. Bulgaristan İçişleri Bakanı Tumiana Bıçvarova ellerinde araçla ilgili bir bilgi olmadığını açıkladı. Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliği araç sahibi ve araçta bulunanlar hakkında bilgi toplanması için harekete geçti.
 
Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.