Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

İşte ABD kalleşliği
15 Temmuz kirli kalkışmasını gerçekleştiren FETÖ ile ABD’nin ilişkisini açıkça ortaya koyan en somut delile ulaşıldı. Emniyet Teşkilatı için ABD-İsrail merkezli bir firmadan 1 milyon 650 bin dolar karşılığında siparişi verilen ve her türlü zırhlı araç üzerinde etkili olabilen kritik askeri mühimmata ilişkin teslimatın, ABD yönetiminin talebiyle 14 Temmuz’da durdurulduğu ortaya çıktı. Darbeden bir gün önce envantere girmesi gereken 30 bin adet bomba atar mühimmatının teslim edilmemesinin, Amerika’nın kalkışmadan haber olduğunu, cuntacılar karşısında tek silahlı unsur olan polisin ağır silahtan yoksun kalmasını hedeflediği ortaya koydu.  
 

KRİTİK MÜHİMMAT

Darbe gecesi cuntacılara karşı özellikle İstanbul ve Ankara’da nokta operasyonlar gerçekleştirerek kalkışmanın bertaraf edilmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının Atatürk Havalimanına sağ salim indirilmesinde Polis Özel Harekât’a büyük görev düşmüştü. Darbecilere karşı operasyon başlatma planı yapan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda 4’ü Daire Başkan Yardımcısı 47 Özel Harekat Polisi şehit edilmişti. Cuntacılar tank ve ağır silahları karşısında Özel Harekatın silahlarının yetersiz kalması dikkat çekmişti. O yetersizliğin perde arkasında FETÖ-ABD ortalığı belirlendi. 2016 yılının başında Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel Harekat Daire Başkanlığının kullanması için bomba atar silahlı satın almış, bu silahlarda kullanılacak 40 milimetrelik şerit tipi bombalar içinde ihale açmıştı. 

1 GÜN ÖNCE ASKIYA ALMIŞLAR



İhaleyi kazanan Başkent Güvenlik Sistemleri Limitet Şirketinin, 30 bin adet 40 mm’lik mühimmat için ABD-İsrail merkezli Caina-Longbranch Defence Systems isimli firmayla görüştüğü, 1 milyon 650 bin dolar karşılığında en geç 2016 Temmuz ortasında teslim edilmesi koşuluyla anlaşıldığı ifade edildi. Firmanın, 11 Nisan 2016’da imzalanan, zırhlı araçları dahi parçalayabilen 40 MM’lik şeritli bomba siparişini darbeden 1 gün önce, 14 Temmuzda askıya aldığı belirlendi. Başkent Güvenlik Sistemleri Limitet Şirketinin 11 Temmuz’da, Caina-Longbranch Defence System’sin ABD’deki merkezini aradığı, firma yöneticilerinin telefonlara çıkmadığı vurgulandı. Bunun üzerine ABD’li firmanın İsrail’deki merkezine e-posta gönderildiği, onların da 15 Temmuz’da bir yazı göndererek satışın askıya alındığını söylediği ifade edildi. 


E-POSTAYLA ORTAYA ÇIKTI

Firma yetkilisi Michael Berry’in hain darbeden saatler önce, 15 Temmuz 2016 saat 12.01’de gönderdiği yazıda “ABD’den hâlâ ihracat izni alamadık. Lisanstan haber yok, Türkiye’ye lisansı askıya alıyorlar, ihracat iznini neden bloke edildiği bilinmiyor” deniliyor. Firmanın ABD’deki yetkilileri ise 16 Temmuz’da Başkent Güvenlik Sistemleri Limitet Şirketini arayarak ABD yönetiminin 14 Temmuz’da satışı askıya aldığını söylediği ifade ediliyor. Bu durum ABD yönetiminin darbeden haber olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kaynakların ifadesine göre, 11-14 Temmuz tarihleri arasında teslim edilmesi gereken 40 MM’lik şerit tipi bomba atar mühimmatının zırhlı araçlara karşı büyük bir tesir gücüne sahip olduğu, Özel Harekatın elinde bu mühimmatın bulunması durumunda askeri araçların rahatça durdurulabileceği vurgulanıyor.

Kaynak: Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zafer korkmaz 8 yıl önce

Ben 62 yaşında bir Türk vatandaşı yım bu kanı bozuk hormonları bozuk orospu çocuklarının bizim düşmanımız olduğunun en az 45 yıldır bilincinde olmama rağmen bizimdevletimiz genel kurmayımız neden bunu algılamakta zorluk çekiyor. Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum

Avatar
NURİ 8 yıl önce

FETÔYÜ İADE ETMEYEN BİZİM MÜTTEFİKİMİZ VE DOSTUMUZ OLAMAZ VATANDAŞ HÖH

Avatar
Yaren 8 yıl önce

Bu abd zaten hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır bırakın şu ikiyüzlü dost söylemlerini. Biz tek yürek olalım hainlere acımayalım bölücüleri bozguna uğratalım diri olalım bir olalım ozaman hiçbir köpek bizi ısıramaz bi iznillah.

Avatar
Mehmet ay 8 yıl önce

Bence amerikan bizim işimize yaramaz artık o köpekleri terk edelim.

Avatar
Dağdaki çoban 8 yıl önce

Ben dağdaki çoban olarak biliyorumda bizim devlet bilmiyormu.
Yoksa hala bu devleti biz yönetmiyoruz mu.

Avatar
Osmanlı torunu 8 yıl önce

Kuran en büyük yol gostericimiz ondan sapmayalim bunlar bize asla dokunamaz

Avatar
metin özcan 8 yıl önce

Bu silahları biz yapacağız.kesin yaparız.cia-mossad faaliyetlerine izin verilmeyecek.kilit teknik personel devlet korumasında ve desteğinde olcak.hadid 57suresi ağır sanayi suresidir.sıvı demir ütetimini nüfus başına 400kg ma çıkardığımızda bu iş tamamdır.bugün için sıvı demir üretimi 190 kg civarındadır.200 de rahatlama başlar ve geri dönüşüolmaz.200 dönüm noktasıdır.bu noktayı geçirmemek i çin cia ve mossad destekçileri ülkeyi karıştırırlar.200 kg /nüfus geçtikden sonra darbe de yapamazlar.siyası iradr bunu sağlar.detaylı bigi millmi kütüphanede-ankara da.Celik konstrüksüyonun yaygınlaştırılmsı sempozyumu.1991 yılında TDÇİ TARAFINDAN organizasyonu yapılmıştı.Türkiye ve dünya çelik otoriteleri katılmıştı.

Avatar
Derya Özcan 8 yıl önce

ÖzcanABD_AB yi bırakın biz bize yeteriz
Satılmışlarla işimiz olmaz