Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

İşte Ankara'da yakalanan 2 canlı bombanın görüntüleri

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde terör ve istihbarat polislerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında Etimesgut’ta bulunan Zırhlı Birlikler ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojmanları, Kızılay’daki eğlence mekânları ve Caferilere ait camilere yönelik keşif çalışması yapan 2 kişi tespit edildi.

Bu noktalarda bulunan güvenlik güçleri ile MOBESE kameralarına takılan 2 şüphelinin izini süren ekipler, 2 bombacının kimliğini tespit etti. 2 yıl önce DAEŞ saflarında çatışmak üzere aileleriyle Suriye’ye geçen bombacıların Adnan Yıldırım ile Musa Canöz olduğu belirlendi.

(Adnan Yıldırım)



Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu’nun talebiyle 25 Aralık’ta mahkemeden izleme kararı alındı. Bombacılar, hem fiziki hem de teknik takibe alınarak adım adım izlendi. 2 bombacının cezaevinde tutuklu bulunan IŞİD üyesi Murat Gezenler’e bağlı olduğu belirlendi. Bombacıların IŞİD'in kontrolündeki Cerablus’tan, Gaziantep’in Karkamış İlçesi’ne kasım ayında giriş yaptıkları saptandı. Otobüsle Ankara’ya geldikleri belirlenen bombacıların Mamak’taki 3 aylık kirasını peşin ödedikleri bir ev kiraladıkları belirlendi. İki bombacı ve sözde emirle telefon görüşmesi yaptığı belirlenen Z.A. adlı kişi de Keçiören’de yakalandı.

‘BOMBAYI BEN HAZIRLADIM’

Bombacılardan Musa Canöz’ün ifadesinde “Emirden talimat aldık. Bombaların yapımı için de 5 bin dolar verdi. Biz bombaları hazırladık. Ancak eylemi başkası yapacaktı. Gelip evden bombaları alacaklardı. Öyle anlaşmıştık” dediği öğrenildi.

(Musa Canöz)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.