Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

İşte FETÖ yemini: 'Vallah-Billah...'
Buna göre dosyada Örgütün mensuplarına "La Yen kati" (Kesintisiz, sonsuza kadar) sözüyle ettirdiği yemin...

İŞTE ÖRGÜTÜN YEMİN METNİ

1- Gücüm yettiği kadar Kuran'ı hayatıma gaye edineceğime, kardeşlerime karşı sadakat izinde bulunacağıma. Halkın ve talebe arkadaşların izzet ve onurlarını izzetim ve onurum kadar yükseltmeye çalışacağıma...

2- Kusurlarımın hatırlatılması karşında memnuniyet ihzar edeceğime. Dahilden ve hariçten gelen bilumum taarruz ve tenkitleri, 'nefsime yapılmış' gibi 'ret' edeceğime.

3- Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma. Hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, 'itirazsız' yerine getirmeye çalışacağıma...

4- Kur'an'a sadakatten hiçbir surette ayrılmayacağıma. Münferit hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an, ihtiyarımla bu kadrodan kendimi ıskat edip, 'herhangi bir talebe gibi' dershanede vazifeme devam edeceğime,

5- 'Vallah-Billah' kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin 'La Yen Kati' (Kesintisiz, aralıksız, sonsuza kadar) olmasına, 'Cenab-ı Hakk'ı istişhadd bulunuyorum."

Ülke genelinde faaliyette bulunan ve 15 Temmuz'da kanlı darbe kalkışmasında bulunan FETÖ silahlı terör örgütünün Kayseri'deki yapılanması, bu örgüte eleman temin edilmesi, finans sağlanması, sahtecilik, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, ÖSYM Kanunu'na muhalefet suçlarına ilişkin konulara iddianamede yer verildi.

İKİ BÖLÜMLÜ İDDİANAME

Çeşitli konularda belge, bilgi ve tanık ifadelerine dayandırılan iddianame, iki bölümden oluştu. Birinci bölümde, FETÖ silahlı terör örgütünün yapısı, işleyişi, ülke içerisindeki faaliyetleri, ikinci bölümde ise örgütün Kayseri il yöneticileri ve örgüt üyeleri ve eylemleri delilleri ile sıralandı.

İddianamede, Cumhuriyet başsavcılıklarınca da bu örgütle ilgili soruşturmaların yürütüldüğü, Kayseri'deki soruşturmaya ışık tutması açısından değişik illerdeki Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma ve hazırlanan iddianamelerin numaraları ilk bölümde detaylı olarak anlatıldı.

Bu yapının silahlı örgüt olduğuna dair Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2016/74 sayılı kararı da dosya ya eklendi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın '2014/21792' numaralı soruşturma dosyasında belirtilen soruşturma dosyaları birleştirildi.

ZAAFA UĞRATMAK, ELE GEÇİRMEK, YIKMAK

İddianamede, "Bu dosya üzerinden yürütülen soruşturmada; Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması, Anayasa'da belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, Devletin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, Devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde, örgütlü yapıya sahip bir örgütlenme olduğu ve soruşturma konusu yapılan terör örgütü olarak nitelendirilebileceğinin belirtildiği görülmüştür" denildi. 771 sayfada oluşan iddianamede, yer alan bazı bölümler şöyle;

AST-ÜST İLİŞKİSİ ASKERİ HİYARŞİDEN DAHA SİSTEMLİ

Örgütün şemasında beş bölge; İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Erzurum bölgeleridir. Bölgeler, illerden oluşur ve üstte 'Bölge İmamı', altında ise 'İl İmamları' bulunur. İller de, 'büyük iller' ve 'küçük iller' olarak ikiye ayrılır. Büyük illerde, illerin altında 'en az iki' olmak üzere, eyaletler olur. Her eyaletin 'en az üç büyük bölgesi' söz konusudur. Örneğin Ankara, ilk zamanlar 3 bölgeden oluşurken, daha sonra bölge sayısı 5'e çıkarılmıştır.

Büyük bölgeler ise, 'en az üç küçük' bölgeden oluşur. Hiyerarşik düzen 'İl imamı', 'Eyalet imamı', 'Büyük bölge imamı' ve 'Küçük bölge imamı' şeklindedir. İmamlar, işin para kısmından ve maddi anlamda her şeyden sorumludurlar. Küçük bölgelerin parası, büyük bölgenin muhasebecisinde toplanır. Her büyük bölgenin, her eyaletin ve her ilin birer muhasebecisi vardır. Yapı, yukarı doğru bu şekilde sıralanır. Ast-üst ilişkisi, askeri bir hiyerarşiden daha sistemlidir. Toplanan paralar için hiçbir zaman makbuz verilmez. Bölge imamına ve muhasebecisine sonsuz güven vardır.

AMAÇ; MEVCUT SİSTEMİ YIKMAKTI

İddianamede örgütün amacının mevcut sistemi yıkmak olduğu da belirtilerek şöyle denildi:

"Fethullah Gülen'in 1970'lerin sonunda başlattığı uzun vadeli projenin ilk halkasını eğitim oluştururken, tedrisattan geçenler başta Emniyet, Yargı, TSK ve Mülkiye olmak üzere, devletin önemli kademelerine yerleştirilmiş, bir kısmı ise işadamı olmaya aday gösterilmiştir. Örgüt bir yandan eğitimle kadro yetiştirip bir yandan da diğer alanlarda etkinliğini artırmıştır. Örgütün özellikle, TSK, Emniyet, Yargı, MİT, Mülkiye ve bürokrasideki örgütlenmesi ile yasadışı faaliyetleri, muhtelif tarihlerde resmi kurumlar ve istihbarat birimlerince hazırlanan çeşitli raporlarla devlet arşivlerine girmiştir. F.GÜLEN ilk etapta devlete karşı savaş vererek hedeflere ulaşmanın yıpratıcı olacağını teşhis etmiş; bu nedenle, mevcut sistemi yıkmak yerine, devletin tüm kurumlarını ele geçirmeyi hedeflemiştir."

"ATATÜRK ÖLDÜ, FETHULLAH GÜLEN DOĞDU"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Soruşturma Bürosu'nca yürütülen 2014/75025-50403 sayılı soruşturmalar ve bağlantılı olarak Türkiye genelinde bu soruşturma kapsamında tanık ve şikayetçi ifadelerine de iddianamede yer verildi. Tanık ifadelerinin birinde "Ev ağabeyleri bize 'Atatürk öldü, Fethullah Gülen doğdu, Allah tarafından 'Mehdi' ya da 'Mesih' şeklinde İslam'ı bu topraklarda ayağa kaldıracak, Peygamber Efendimiz, Selçuklular ve Osmanlılar zamanında olduğu gibi yeniden İslam alemini ayağa kaldıracak kişinin Fethullah Gülen olduğunu ve onun cemaatinin de bizlerin olduğunu anlatıyorlardı' dediği' de iddianamede yer aldı.

SORU EZBERLETMENİN KOD ADI:FETİH OKUTMAK

Mülki İdare, Emniyet, TSK ve Yargı gibi stratejik kurumlar için hazırlanacak öğrencilerin özel şartlarda seçildiği ve özel şartlarda hazırlandığı belirtilen iddianamede bu konuda da şöyle denildi:

"Bunlar özellikle 'dörder kişilik gruplar' halinde hazırlanmakta ve bunların mümkün olduğunca diğerleriyle teması sınırlanmaktadır. Bunlara 'hücre tipi' yapılanma modeli uygulanmakta; askeri okullara, Polis Akademisi ve Polis Koleji'ne sokulacak öğrenciler, kesinlikle kendi dershanelerine gerçek isimleri ile kayıt edilmemektedir. Bu öğrencilere sınav soruları sınavlardan önceden verilir. Buna örgüt jargonunda 'Fetih okutmak' denir. 'Fetih okutmak', sınavda çıkacak soruların öğrencilere okutulup ezberletilmesidir."

KAMPLARIN ADI: DÜĞÜNE ÇAĞIRMAK

Örgüte eleman temin etme konusunda düzenli ve sistemli olarak çalışıldığı kaydedilen iddianamede, kampa gitmenin 'düğüne çağırmak' olarak ifade edildiği kaydedilerek şöyle denildi:

"Örgüte kazandırılması amaçlanan kişiye 'İkram-İzzet-Ziyafet' yöntemlerinin uygulandığı ve özellikle küçük yaşta başarılı öğrencilerin sahilde deniz evinde ya da kırsal alanlarda bulunan yayla evlerinde yaz kampı şeklinde kampa çağrılarak eğitim verdikleri ve şahısların temaslarının kontrol edilip test edildikleri, planlanan bu kampların 'düğüne çağırmak', kamp yapılacak evlerin ise, 'köşk' şeklinde örgütsel olarak kodlandığı, örgüt mensuplarının faaliyetlerine ilişkin örgüt sorumlularına rapor verdikleri, benzer şekilde örgütsel faaliyet alanları hakkında analiz içeren dokümanlar/raporlar düzenlendiği, örgütsel faaliyetlerde gizliliğin ön planda, tutulduğu, haberleşme, buluşma, rapor verme, doküman hazırlama, saklama ve arşivlemede özel şifreleme usullerinin kullanıldığı anlaşılmıştır."

Habervaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.