Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

İşte o PKK lılar! Bunlar mı sivil siyasetçi?

Şırnak'ın Silopi ilçesinde önceki gece güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada 1'i erkek 3'ü kadın 4 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmanın ayrıntıları netleşti. 3 kadının, bir evde gizlenen ve Cudi Dağı'ndan ilçe merkezine gelen silahlı erkek teröristi başka eve götürmek üzere kılavuzluk yaptıkları, dışarı çıktıkları sırada güvenlik güçlerinin durumu fark ettiği belirlendi. Bunun üzerine erkek teröristin güvenlik güçlerine ateş açtığı, çıkan çatışmada teröristle birlikte Seve Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır'ın da öldürüldükleri kaydedildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Güvenlik kuvvetlerine karşı silahlı çatışmaya girenlerden 3'ü, 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjörle ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

AÇILMIŞ DÖRT DAVA VAR

TBMM grubunda HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Pervin Buldan tarafından posterleri açılan ve "sivil siyasetçi" diye gösterilen bu 3 kadının sicilleri ise oldukça kabarık çıktı. HDP'lilerin "sivil siyasetçiler katledildi" diyerek, üzerlerinden kamuoyu oluşturulmaya çalıştığı kadınların "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" suçlarından haklarında açılmış 4 ayrı dava bulunduğu belirlendi.

HEPSİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ

Terörist Seve Demir: KCK'dan 5 yıl tutuklu kaldı. Örgütün "Amed Yürütmesi'ne bağlı üst düzey yöneticisi. Teröristin, 2007, 2008 ve 2009'a ait soruşturma ve suç dosyaları var.

Fatma Uyar: PKK gençlik yapılanması üyesi. Bu nedenle 9 yıl hapis cezası aldı.

Pakize Nayır: Terör örgütünün "Botan Yürütmesi"ne bağlı. Kuzey Irak'a geçerken yakalandı ve 5 yıl tutuklu yargılandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.