Öne Çıkanlar ışid KPSS türkiye dünyanın en güçlü orduları abdülhamid

İşte PKK IŞİD bağlantısı! İtirafçıya göre Suruç katliamının planlayıcısı bir PKK'lı

20 Temmuz’da Suruç’ta büyük bir katliam yaşandı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne bağlı 300 gencin katıldığı yürüyüşte canlı bomba kendini havaya uçurmuş 34 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Star gazetesinin haberine göre HDP’ye yakın kişilerin öldüğü terör saldırısının arkasından PKK çıktı. Mardin’de cezasını çeken bir PKK üyesi pişman olup itiraflarda bulundu. Suruç’taki saldırının “Lorin” kod adlı Nazlı D.’nin düzenlediğini söyledi.

 

HDP’liler Suruç’taki ve Ankara’daki saldırıyı devlete bağlamıştı. Ancak kazın ayağının öyle olmadığı görüldü. Gülistan D., Nazlı D.’nin hücre evindeki sözlerini polisle paylaştı. İddiaya göre “Lorin” kod adlı terörist, saldırıyı kendisinin PKK’lı komutanlarla birlikte müzakere ettikten sonra planladığını amacının da halkı, polis ve askere karşı kışkırmak ve APO’nun serbest kalmasını sağlamak olduğunu söyledi. Gülistan D.’nin ifadesine göre ölümleri de umursamayan Lorin, “ama onlar şehit oldu” ifadelerini kullandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.