Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

İstikamet El Bab: 17 km kaldı!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri El Bab’a doğru ilerliyor.

17 KM KALDI

El Bab’ın çevresindeki Akhtarin, Taşlıhöyük ve Havahöyük köylerine operasyon başlatan muhaliflerin 8 kilometre ilerlediği ve El Bab’a 17 kilometrelik uzaklıkta oldukları belirtildi

KESKİN NİŞANCILARLA BEKLİYORLAR

Operasyona karşılık vermek için DAEŞ’li bir canlı bombanın Akhtarin’deki sivillerin arasına karıştığını, terör örgütünün El Bab çevresine de keskin nişancılar yerleştirildiği açıklandı. 

SAVAŞ UÇAKLARINDAN DESTEK

ÖSO’nun köyleri kuşatma operasyonuna savaş uçaklarının da destek verdiği öğrenildi.

SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR

Suriye’de büyük toprak kaybeden DAEŞ’li teröristlerin Havahöyük kırsalındaki Tileli Köyü’nde ise sivilleri kalkan olarak kullandığı fark edildi.

'DAEŞ İÇİN İKİNCİ BAŞKENT'

Çobanbey’nin (El Rai) 30 kilometre güneyinde yer alan El Bab, Halep’in en büyük ilçesi, bölgenin sanayi ve ticaret merkezi olması nedeniyle stratejik öneme sahip. Bu nedenle El Bab, Suriye’de Rakka’dan sonra DAEŞ’in en önemli yeri. Örgüt bu kenti ‘ikinci başkent’ olarak tanımlıyor. Askeri uzmanlar, ÖSO’nun El Bab’a yönelmesi durumunda şimdiye kadar pek karşılaşmadığı DAEŞ direnciyle burada karşılaşabileceğini değerlendiriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.