Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

İtalyan başkan sınırdışı edildi!
İtalya’nın güneyindeki Salerno kentine bağlı Santomenna kasabasının belediye başkanı Massimiliano Voza, İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra “güvenlik” gerekçesiyle sınır dışı edildiğini açıkladı. 

Massimiliano Voza, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’a “onursal vatandaşlık” vermiş, onun serbest bırakılması için birçok eylemde yer almıştı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Massimiliano Voza, “Napoli, Kobani İçin” adlı komitenin üyesi olarak Diyarbakır’a gitmek üzere Perşembe günü ulaştığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. 



Kobani’ye destek için kurulmuş olan komite üyelerinin, Nevruz kutlamaları münasebetiyle uluslararası gözlemci sıfatıyla HDP'li siyasetçilerin davetlisi olarak Türkiye’ye gittiği belirtildi. 

Bir gece gözaltında tutulduktan sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün (Cuma) sınır dışı edilerek, Roma’ya gönderilen belediye başkanı, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

Massimiliano Voza, “İstanbul havalimanında dün akşam gözaltına alındım ve sonra ‘güvenlik’ gerekçesiyle sınır dışı edildim,” diye konuştu.



Bir kalp cerrahı olan ve IŞİD’in elinden alındıktan sonra Kobani’deki hastanede bir süre çalışmış olan Voza, “Bir gece boyunca sebepsiz yere alıkonuldum ve sorgulandım. İtalya Konsolosluğu’nu aramama dahi izin verilmedi. Bu arada Dışişleri Bakanlığımız da girişim başlatmıştı” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan 7 yıl önce

En doğrusunu yapmışlar. Herkes yıldız almak için Türkiye'ye karşı tavra giriyor. Doğruluğu, insanlığı bırakıp yıldız peşine düşenler muhakkak bir gün karşılığını çok acı alacak. İnsanlarla, onların kanıyla oynamak iyi değildir.