Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

İzmir'de Grup Yorum konserine izin verilmedi! Peki ama neden?

İzmir'in Kınık İlçesi'nde, Maden İşçileri Mücadele Derneği'nin organizasyonunda Grup Yorum'un konseri valilik tarafından yasaklandı. Valiliğin yasaklama kararında Almanya'nın Oberhausen kentindeki konseri yasaklarken Grup Yorum için 'Shengen ülkelerinde, yarattıkları güvenlik sorunu nedeniyle sınır dışı edilmişlerdir' gerekçesi de gösterildi. Avukat Dinçer Çalım'ın, buna itiraz etmesi üzerine ise, 6'ncı İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verirken, yeni bir gelişme olmazsa konser mahkeme kararıyla yapılacak.
Kınık'ta, Maden İşçileri Mücadele Derneği, düzenlediği organizasyona Grup Yorum üyelerini de davet etti. 22 Kasım pazar günü için yapılan organizasyonda, Grup Yorum üyeleri de konser vermeyi kabul etti. Organizasyon komitesi, gerekli izinler için İzmir Valiliği'ne yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt verildi.
Valilik konsere izin vermeyen kararının gerekçesinde, Grup Yorum üyelerinin yasadışı DHKP- C örgütüyle bağlantıları olduğunu, İstanbul'da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı öldüren örgüt üyeleri hakkında ise övücü sözler sarf ettiğine yer verdi.

"ALMANYA DA İZİN VERMEDİ"

Ancak yazısında en dikkat çeken bölüm ise, Almanya ile ilgili olan gerekçe oldu. Grup Yorum'un 14 Kasım 2015 tarihinde, Almanya'nın Oberhausen kentinde, 4'üncü büyük Avrupa Konseri vermeyi planladıkları, ancak buraya katılacak olan grup üyelerinden 19'una vize verilmediği, vize alan 5 grup üyesinin ise, 'Shengen ülkelerinde, yarattıkları güvenlik sorunu nedeniyle' sınır dışı edildikleri de yasaklama gerekçesinde yer aldı. Bunun üzerine dernek yöneticileri adına Avukat Dinçer Çalım, Valiliğin yasaklama kararına itirazda bulundu. İtiraz başvurusunu değerlendiren, 6'ncı İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararını değerlendiren Avukat Dinçer Çalım, "Mahkemenin kararı olumlu, valiliğin savunmasını beklemek, konserin pazar günü olmasından dolayı süre sıkıntısı yaratacaktı. Bunu göz önüne alıp karar vermesi bizim açımızdan, giderilemeyecek durumların yaşanmasını önledi. Konser yapılacak. Ayrıca, sendikal faaliyetlere, işçilere yönelik destek için de önemli bir etki oldu" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.