Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

İzmir seferi yapan yolcu treninde yangın! Yolcular son anda kurtuldu!
İzmir seferini yapan yolcu treninin bir vagonunda yangın çıktı. Yangın söndürme tüpü bulunmadığından bir sonraki garda duran trendeki yangına, burada vatandaşlardan istenen ekipmanlarla müdahale edildi. Yanan trenle yola devam ettirilen yolcular, bu kez makinistin bulunduğu bölümünden duman çıkması üzerine tahliye edildi.


Bugün sabah saat 06.55 'de, Ödemiş'ten İzmir'e gelmek üzere hareket eden yolcu trenin son vagonundan, yaklaşık 10 dakika sonra dumanlara çıkmaya başladı. Dumanın ardından çıkan alevler vagonunun giriş kapılarının bulunduğu alan ile alt bölgelerini kapladı. Yangın söndürme tüpü bulunmamasından dolayı, tren yanan şekilde yakındaki Pınarlı Garı'a kadara gitmek zorunda kaldı.

VATANDAŞLAR SÖNDÜRDÜ

Burada vatandaşlardan istenen yangın tüpleriyle, alevlere müdahale edildi. Alevler yangın tüpü kullanılıp söndürüldü. Bu sırada trende de panik yaşandı. Yaklaşık 600 yolcu, panik halinde trenden raylara atladı. Yangının söndürülmesinden sonra, vatandaşların güvenli olmadığı yönündeki itirazlarına rağmen tren, yolcularıyla ikinci kez hareket etti. Tren, Torbalı yakınlarına geldiği sırada bu kez makinistin bulunduğu bölgeden dumanlar çıkmaya başladı. Tren bu kez Torbalı Gar'ında durduruldu ve yolcular tekrar tahliye edildi. Ancak bu kez yolcular, Tire'den 50 dakika sonra gelen başka bir trene aktarıldı. Yaşananlara yolculardan büyük tepki geldi. Trende yangını yaşayanlardan Casım Kızılelma, "Tren yola çıktıktan sonra içerisi soğuktu. Sonra biranda ısınmaya başladı ardından dumanı fark ettik. Alevler sonra göründü. Hemen panikle söndürmeye çalıştık ama gerekli ekipman yoktu. Tren durduruldu, yangın söndürüldü ve bizler de başka bir trenle İzmir'e gedik. Burada görevlilere yaşadıklarımızı anlattık. Yaşananlardan haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Bir trende yangın çıkıyor ve kimse, gerekli açıklama yapmıyor. Yetkililer de bu yangını duymadıklarını söylüyorlar. İnsanlarını hayatı kimlere emanet" dedi.

KISA DEVREDEN YANGIN ÇIKTI

TCDD 3'üncü Bölge Müdürü Murat Bakır, kısa devre sonucu yangın çıktığını, yolcuların bunun üzerine başka bir trene aktarıldığını anlattı. Murat Bakır, yangınla ilgili eksiklikler olup olmadığına yönelik araştırmalarının da sürdüğünü, Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Çiçek'in konuyla ilgilendiğini açıkladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.