Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd asker

İzmirli kadınlar İsmail Kahraman'ın maskotunu parçaladı
İzmir'de Cumhuriyet Kadınları Derneği, "Yeni anayasada laiklik olmamalı, yeni Anayasa dindar olmalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bezden maskotunu parçaladı, topuklarıyla kafasını ezdi, süpürüp çöp kutusuna attı.

"ANAYASA DİNDAR OLMALI" SÖZLERİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 97 şubesiyle eş zamanlı olarak İzmir'de de basın açıklaması yaptı. Konak Meydanı'nda yapılan eyleme Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman ve 50 kadın katıldı.

"BÖYLE KONUŞAMAZ"




Arıtman, "Yeni anayasada laiklik olmamalı, yeni anayasa dindar olmalı" diyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı şu sözlerle eleştirdi: "Bu sözler, yüce divanlık bir suçtur. Buradan Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyoruz. TBMM Başkanı, şahsi fikirlerini ifade ettiğini söyleyerek tornistan yapmaya çalışmasın. Zaten İstanbul Üniversitesi'ndeki konuşmasında hiç öyle 'şahsi fikrim' de demiyor. TBMM Başkanı olarak böyle konuşamaz. Demek ki yüce meclisimizde İsmail Kahraman namusu ve şerefi üzerine yemin ederken yalan yere yemin etmiş. Tanrı milletimizi bunların dindarlığından korusun."

"SEN ANAYASA MI YAPACAKSIN, TÜRKÇE SÖZLÜK MÜ YAZACAKSIN"

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Arıtman, sözlerini şöyle devam ettirdi:


"Anayasa'da laikliğini tanımı yapılmamalıymış. Bu söylem de tornistan yapmak için nafile bir çabadır. Sen anayasa mı yapacaksın yoksa Türkçe sözlük mü yazacaksın? Laikliğin tanımını bilmiyorsan aç sözlüğe bak. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına bak öğrenirsin. Milli Türk Talebe Birliği Başkanı iken neler yaptığını, gencecik insanların hayatlarını kaybetmesine neden olan eylemler düzenlediğini biliyoruz. Yüksek mahkemece laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan hüküm giymiş, ceza almış bir partinin ileri gelenlerinden birini TBMM Başkanı yaparsanız olacağı budur. Kahraman artık TBMM Başkanlığı koltuğunda oturamaz. Ya istifa etmelidir ya istifa ettirilmelidir. Oturduğu koltuk Atatürk'ün koltuğudur ve artık orada oturmaya hakkı ve haddi yoktur. Bugün Ortadoğu bataklığında debelenmiyorsak ortaçağ karanlığını yaşamıyorsak bu Atatürk'ün ve laikliğin sayesindedir. Laiklik olmaza demokrasi eşitlik, özgürlük olmaz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dursun kel 8 yıl önce

Sizin laikliğinizide gorduk başı kapali bacılarımzın okullara alinmamasi suruklenmesi dahada önemlisi camilerimizi kapatıp kuran-i kerimi yasaklamaniz gibi....
Aslında sizin derdiniz laiklik değil zamanında yaptığiniz şerlerin size yapılmasından korkuyorsunuz ama korkmayın çünki bizde ALLAH korkusu var ayrica siz cumhuriyet kadinlari felan da değilsiniz siz cumhuriyet kadinlarimizin yaptiklarini yapamazsiniz çunki

Avatar
Nesrin 8 yıl önce

Aaaa dinsiz mi bu kadınlar? Bu ne gaflettir, cehalettir.

Avatar
aziz 8 yıl önce

bu ne şiddetli bizındıklık

Avatar
Türkiye 8 yıl önce

Allah sizin gibi laıkcıları türkiyenin başından kahru perişan eylesin inşAllah