Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Kadir Topbaş'ı bu nedenler mi istifaya götürdü?

Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Topbaş'ın istifasını getiren süreç, özellikle 15 Temmuz'la birlikte başlıyor:

15 TEMMUZ'DA İSTANBUL'DA YOKTU

15 Temmuz kanlı darbe girişimi yaşandığı gün Kadir Topbaş İstanbul'da yoktu. Daha sonra kendisi bu konuyla ilgili açıklama yapsa da "Kadir Topbaş neden yoktu" tartışmalarını bitirmeye yetmedi.

BELEDİYEDE FETÖ TEMİZLİĞİ YAPILAMADI

Ardından, Türkiye'nen neredeyse her kurumunda kapsamlı bir FETÖ temizliği yaşanmasına rağmen, İBB'de dikkat çeken bir sayıda temizlik yapılamadı, Kadir Topbaş bu konuda da eleştiri oklarının hedefi oldu.

DAMADI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Ayrıca Kadir Topbaş'ın damadı Mustafa Kavurmacı'nın da FETÖ üyeliğinden tutuklanması, tartışmaları daha da alevlendirdi.

METAL YORGUNLUĞU

Diğer taraftan Kadir Topbaş, bugüne kadar kırılamayan bir rekoru kırdı ve 3 dönem kesintisiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Uzun yıllar aynı görevde kalması, kendisinde metal yorgunluğuna neden olduğuna dair iddialar medyanın gündemi oldu.

BEŞTEPE'YE RAĞMEN VETO EDİLEN İMAR PLANLARI

Kadir Topbaş'ı istifaya götüren olayların son halkası ise dün yaşandı. İstanbul'un 5 ilçesinde değişikliği içeren imar planları, CHP'li belediye meclisi üyelerine rağmen AK Partili üyelerinin oylarıyla meclisten geçmişti.

Kadir Topbaş, AK Partililerin 'olur' verdiği, CHP'lilerin ise karşı çıktığı imar planlarına 'hayır' dedi, veto etti. Ankara'nın bu konudaki tavrına rağmen Kadir Topbaş'ın bu 5 dosyayı veto etmesi, gerginliğe yol açtı. Aynı dosyalar, bir gün sonra AK Partililerin oylarıyla, aynı biçimde,Kadir Topbaş'a rağmen belediye meclisinde kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin Günaydın 6 yıl önce

Herşey iyi güzelde ama Turkiye'de birşeylerin yanlış gittiği kesin..
Ama NE???

Avatar
Serdar 6 yıl önce

Kopyala yapıştır haberciliği adamın damadının ismini bari doğru yazsaydınız