Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA

Kamikaze İHA'ların siparişi verildi

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın (SSM) yerli ve yabancı savunma teknolojisi firmalarına yaptığı ihale çağrısıyla gündeme gelen ‘Kamikaze İHA’ (Vurucu İHA) terörle mücadelede öne çıkacak yeni silah olarak görülüyor. Uzmanlar Kamikaze İHA’ların çok daha hafif olabileceğini genelde ortalama 5 kg. ağırlığında olup çatışma bölgelerinde rahatça taşınabileceğini belirtiyor.  

Nokta vuruş   Anti personel ve anti tank füzeleriyle donatılan ve nokta vuruş hassasiyetine sahip olan Kamikaze İHA’ları aslında ‘gezgin mühimmat’ (loitering munition) olarak tanınıyor. Ayrıca uzmanlar meskun mahal operasyonlarında dar sokaklarda bile nokta atış yapma imkanı vereceğini söylüyor. Dünyada Kamikaze İHA’ları ABD (Kara ve Deniz kuvvetleri, Güney Kore, İngiltere, İsrail, İran ve Çin orduları kullanıyor.  

Hedefte patlıyor...

Hız: 150 km/sMenzil: 5-7 kmAğırlık: 10 kgUçuş süresi: 10 dakika  Sırt çantasına sığıyor   Savunma uzmanları tek bir operatör pilot askerin sırt çantasında taşıyabileceği sistem ile özellikle sivil kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor. Küçük bir fırlatma tüpünden fırlatılan İHA, kanatları açıldıktan sonra havada elektrik motoruyla sessizce uçuyor. 150 km/s hıza ulaşabilen
Kamikaze İHA’lar alınan görüntü sonrası pilotu tarafından tespit edilen hedefe dalarak vuruyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yalan Haber 8 yıl önce

Daha ihalesi bile yapılmadı.