Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Kamışlı'da Esed-YPG çatışması
Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'ye bağlı Kamışlı'da YPG'liler ile rejim güçleri arasında çatışma çıktı. Reuters'in haberine göre çatışmada 2 YPG'li öldü. Nüfusun çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Kamışlı, Haseke vilayetine bağlı. Kent, PYD'nin önce sözde kanton, ardından sözde özerklik ilan ettiği bölgede yer alıyor.

KAMIŞLI'DA 2011'DEN BERİ ÇATIŞMA OLMADI

Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Kamışlı'da çatışma yaşanmamıştı. Kamışlı'nın bağlı olduğu Haseke'de 2011'den bu yana hem rejim güçleri hem de YPG'liler bulunuyor.

PKK'NIN NUSAYBİN'E TERÖRİST SOKTUĞU BÖLGE

Kamışlı, Mardin'in Nusaybin ilçesinin de hemen karşısında yer alıyor. Nusaybin'de terör örgütüne yönelik hendek operasyonları devam ederken, PKK'nın Kamışlı'dan destek Nusaybin'e terörist ve mühimmat soktuğu biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Nusaybin'de sıkışan 21 terörist Suriye'nin Kamışlı bölgesine kaçmaya çalışırken yapılan operasyonda öldürülmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kteoman 8 yıl önce

Esad ile düşman oldu diye sakın ola ki YPG ye sempati duyulmasın. Bize yeni tuzaklar kuruluyor.