Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Karlov'u öldüren Altıntaş neden vuruldu?
Dün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ni öldüren suikastçı hakkında "Neden canlı yakalanmadı?" diye sormuştu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden canlı yakalanamadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Sarıkaya, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gelen ve operasyona katılan güvenlik birimlerinin yöneticilerine aynı soruyu yönelttiğini söyledi.

"ÇOK FAZLA ZAMAN TANIDIK"

"Hemen hepsinin anlatımları birbirine benzerdi; içlerinden birinin şu cümlesi de her şeyi özetliyordu:

'Bu tür bir hareket yapan eylemciye, değil biz dünyada her ülke aynı davranır. Hatta biz çok daha fazla zaman tanıdık.'

Cümlesini biraz daha açmasını istedim, içeride çatışma anında yaşananları anlattı.

İLK TEDBİRİ TRAFİK POLİSLERİ ALDI

Aktardığına göre suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş, büyükelçiyi vurduktan sonra içeride ateş etmesini sürdürürken, çevrede ilk tedbiri bölgede bulunan trafik polisleri almış.

Eşzamanlı yakındaki büyükelçiliklerin korumasını sağlayan polisler ile asayiş ekibi de gelmiş.

SUKASTÇI ATEŞE DEVAM ETTİ

Suikastçı Altıntaş'a 'Teslim ol' çağrısı yapıldığında, 'Buraya ölmeye geldim' diyerek direnişini sürdürmekle kalmamış, ateşe devam etmiş.

ÖNCE BALDIRINDAN VE BİLEĞİNDEN VURULDU

Çok geçmeden olay yerine gelen özel tim de 'Teslim ol' çağrısını yineleyince benzer karşılık bulmuş.

Bunun üzerine önce baldırından ve ayak bileğinden vurulmuş.

ELİNİ CEBİNE SOKMAK İÇİN ATAK YAPTI

Yere düştüğünde eylemini durdurmamış, elini cebine doğru sokmak için yerde atak yapınca, canlı bomba olabileceği kaygısına kapılmışlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eren 7 yıl önce

Bu dogru bir karar ama bunu dagdaki ve sehirlerdeki teroristlere uapin yarali ve ceza evi yolcusu olmasin bakin mevlut adinda bir problem kaldimi ceza evine gir cik sonra polise kursun sik yapa bilirmi avrupa idami kaldirmis gibi gorukuyor ama olay yerinde sucluyu catismada oldu diyerek idam ediyor