Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Kati Piri'ye göre OHAL Kürtlere baskı aracı

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü ve parlamentonun İlerici Sosyalist ve Demokratlar İttifakı grubundan Kati Piri, yarınki Türkiye gündemli toplantısı öncesinde BBC Türkçe‘nin sorularını yanıtladı.

Hollandalı parlamenter Piri, darbe girişimi sonrası uygulanan gözaltı ve açığa almalar nedeniyle büyük kaygı duyduklarını söyledi.

"KÜRTLERE BASKI ARACI OLARAK KULLANILIYOR"

Adil yargılamanın önemine değinen Hollandalı parlamenter, ‘cezai yaptırım gerektiren suç’ işlemiş kişiler ile, suçsuz insanlar arasında ayrım yapılması gerektiğini de kaydetti.

AP Türkiye raportörü, çoğunluğu Güneydoğu’daki 28 belediyeye kayyum atandığını ve 11 binden fazla öğretmenin “PKK bağlantısı” öne sürülerek açığa alındığını da anımsattı.

Kati Piri, “Darbe girişimi nedeniyle uygulamaya konan OHAL, Kürtlere yönelik bir baskı aracı olarak kullanılmaya başladı” dedi.

"BU KOŞULLARDA AB ÜYELİĞİ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Türkiye’nin son 3 yılda giderek Avrupa’dan uzaklaşan bir çizgi izlediğini söyleyen Piri, AB üyelik müzakereleri sürüyor olsa da, bu koşullarda üyeliğin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gokan 8 yıl önce

İkide bir tehdit edip durmayin amina kodukkarim yıllardır üye miydik size sanki ekmeğimizi siz varıyorsunuz bir gün gelecek yalvaracaksiniz gel üye olun diye bizim iç islerimize karışma yin herkes hak ettiği gibi yaşar

Avatar
Aydın 8 yıl önce

Lan kaltak 50 yıldır oyalıyorsunuz zaten sen al o birliğini müsait bi yerine...... Sen anladın onu salaklar zaten siz çatırdıyorsunuz AB ye girmek isteyen kim.

Avatar
Gokan 8 yıl önce

Bizim kardesligimiz sorunuza gidiyor bizim Kürt sorunumuz yok ANLAMADİNİZMİ 15 temmuz gecesi gormedinizmi olup bitenleri biz hep birlikte turkiyeyiz.asil sizin amacınız ab uylegimizi istemeyisiniz bizim hep birlikte güçlü Türkiye olusumuzdan korkuyorsanız.Amaciniz bizi bölüp güçsüz küçük hukmedeceginiz bir Türkiye ab üyesi yapmak Yemez bu oyunlarinizi bu Türkiye inadına kardeşlik inadına güçlü Türkiye bizi bolemezsiniz kıçınınızi yalayim siz ab liler kıçınizi

Avatar
Serdar 8 yıl önce

Sizin şerefiniz yok.adi köpekler.kürtler ve türkler kardeştir ve bu kardeşligi bozamayacaksınız.Allahın izniyle

Avatar
Serdar 8 yıl önce

Sizin şerefiniz yok.adi köpekler.kürtler ve türkler kardeştir ve bu kardeşligi bozamayacaksınız.Allahın izniyle

Avatar
gazi 8 yıl önce

Ab icin halk oylamasi istiyoruz

Avatar
Ender aydin 8 yıl önce

Gerçekten çok üzüldüm ne olur alın bizi yalvarıyoruz.ulan gerizekalilar beş yaşındaki çocuk bile biliyo söylediğini çokda tin biz böyle iyiyiz.sizin olsun ab niz.

Avatar
Nefise 8 yıl önce

Kim istiyor abeye girmeyi hayalmi goruyorsunuz evet siz yalvaracaksiniz Amma biz sizi artik iyi taniyor uz avcunuzu yalayin biz sizi istemiyoruz tepe Tee kullanan in avrupanizi yada ingilterenin kapisina kul olun.